Κίνα: Ξεκινά η κατασκευή μέσω παραχώρησης, σιδηροδρομικής γραμμή 331χλμ

Κίνα: Ξεκινά η κατασκευή μέσω παραχώρησης, σιδηροδρομικής γραμμή 331χλμ

Στην Κίνα στις 9 Μαρτίου ξεκίνησε επίσημα η κατασκευή της δεύτερης αποκλειστικά επιβατικής σιδηροδρομικής γραμμής που θα χρηματοδοτηθεί ως ΣΔΙΤ με παραχώρηση. Είναι ένα πρωτοποριακό για τη χώρα εγχείρημα που εδώ και χρόνια επενδύει πολλά δισ ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του σιδηροδρομικού της δικτύου.

Η γραμμή θα έχει μήκος 331χλμ, θα είναι υπερυψηλών ταχυτήτων και θα συνδέει τις πόλεις Hangzhou και Wenzhou στην επαρχία Zhejiang province.

Η επιτροπή εθνικής ανάπτυξης της Κίνας αποφάσισε να προχωρήσει αυτό το project που θα έχει διάρκεια κατασκευής 4 χρόνια, δηλαδή θα ολοκληρωθεί το 2021. Με τη λειτουργία του η απόσταση μεταξύ των 2 πόλεων θα μειωθεί από 150 λεπτά σε μόλις 60 λεπτά.

Ουσιαστικά πρόκειται για επέκταση της ήδη λειτουργούσας γραμμής Hangzhou – Taizhou μήκους 269χλμ. που είναι η πρώτη σιδηροδρομική γραμμή κατασκευασμένη με τη μέθοδο του ΣΔΙΤ. Η διάρκεια της παραχώρησης είναι 30 χρόνια με το 51% να ανήκει στην παραχωρησιούχο. Με τη λήξη της περιόδου παραχώρησης η γραμμή θα περάσει στο Κινεζικό Δημόσιο.

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές