Αριθμός ρεκόρ για τα υπό ανέγερση κτίρια στο Λονδίνο

Αριθμός ρεκόρ για τα υπό ανέγερση κτίρια στο Λονδίνο

Αρκετές εκατοντάδες νέα ψηλά κτίρια σχεδιάζονται ή βρίσκονται στα πρώτα στάδια της κατασκευής τους στον «ουρανό» του Λονδίνου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times πρόκειται για ένα νέο ρεκόρ με 455 κτίρια τα οποία αναμένεται να αλλάξουν το «πρόσωπο» της πόλης. Παρά την οικονομική αβεβαιότητα που φέρνει η δρομολογημένη πλέον αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε οι εραγσίες είχαν ξεκινήσει σε συχνότητα σχεδόν ένας ουρανοξύστης ανά εβδομάδα από το 2016.

«Αυτό είναι μέρος ενός μεταβαλλόμενου σχεδίου του Λονδίνου τώρα» δηλώνει ο Πρόεδρος του New London Architecture, Peter Murray. Την ίδια ώρα ο Paul Wellman, Ανώτερο στέλεχος της EG London Residential Research είπε ότι «όλο και πιο πολλά ψηλά κτίρια παίρνουν μορφή στα αρχιτεκτονικά σχεδιαστήρια».

Σύμφωνα με τα στοιχεία πάνω από τα ¾ των προβλεπόμενων έργων αφορούν σε κεντρικές περιοχές του «City» όπως οι ζώνες 1 και 2. Πολυώροφα κτίρια, βέβαια, «ξεφυτρώνουν» και σε περιοχές που βρίσκονται κυρίως κοντά στις όχθες του ποταμού Τάμεση με τα μεγαλύτερα έργα των εταιρειών αξιοποίησης ακινήτων να αφορούν στο Greenwich και το Tower Hamlets. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των FT υπήρξε μια άνοδος της τάξης του 5% και σε περιοχές εκτός της ζώνης του Λονδίνου.

 

Πηγή: ered.gr

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές