ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2016: Τα έργα σε Ήπειρο-Δυτική Ελλάδα-Ιόνια Νησιά

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2016: Τα έργα σε Ήπειρο-Δυτική Ελλάδα-Ιόνια Νησιά

ΗΠΕΙΡΟΣ
Μία μέτρια χρονιά μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς το 2016 για την Περιφέρεια Ηπείρου. Το σημαντικότερο γεγονός ήταν η πρόοδος της Ιόνιας Οδού που σχεδόν ολοκληρώθηκε, χωρίς όμως να δοθεί κάποιο τμήμα στην κυκλοφορία. Κατά τα άλλα τα έργα που ενδιαφέρουν την Περιφέρεια δεν τα πήγαν και τόσο καλά.

Από παράταση σε παράταση πάει το έργο αναβάθμισης του Αεροδρομίου Ιωαννίνων και το 2016 δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Το ίδιο συνέβη και στο έργο Γ`φάσης του λιμένα Ηγουμενίτσας που πήρε γενναία παράταση για το 2019. Άσχημη τροπή πήραν τα πράγματα για το μεγάλο οδικό έργο της επέκτασης της Ιόνιας Οδού από Ιωάννινα μέχρι Κακαβιά που τελικά εκπαραθυρώθηκε από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Καλά νέα είχαμε για το έργο της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Ήπειρο που ξεκόλλησε και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ ενώ η ΤΕΡΝΑ θα είναι ο ανάδοχος των έργων που αναμένεται να ξεκινήσουν το 2017.

Στα υπόλοιπα: Δημοπρατήθηκε το μεγαλύτερο έργο αποχέτευσης της χώρας στην Ηγουμενίτσα με 37,1εκ.ευρώ. Στην Άρτα ξεκίνησαν 2 έργα αποχέτευσης και ένα λυμάτων. Ξεκίνησε η υλοποίηση αποκατάστασης στο Γεφύρι της Πλάκας. Νέο έργο επέκτασης του Βιολογικού ξεκινά στη Φιλιππιάδα. Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκαν αποχετευτικά έργα στους Δήμους Λούρου και Θεσπρωτικού.

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
Χωρίς το μεγάλο νέο αλλά με σημαντικές εξελίξεις κινήθηκε το 2016 για τα Ιόνια Νησιά. Στις μεγάλες εξελίξεις μπορούμε να βάλουμε την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του τουριστικού ακινήτου στην Κασσιώπη που αναμένεται να σημάνει μία μεγάλη επένδυση στο νησί.

Σημαντικό νέο είναι και η αλλαγή ιδιοκτησίας των αεροδρομίων Κέρκυρας και Κεφαλονιάς στη Γερμανική Fraport η οποία από το 2017 θα ξεκινήσει μεγάλες αναβαθμίσεις στην υποδομή τους.


Στις σημαντικές εξελίξεις είχαμε: Εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι του Υδατοδρομίου Παξών. Ακυρώθηκε το έργο για την Υποθαλάσσια Ζεύξη Λευκάδας. Ρεκόρ κρουαζιερόπλοιων τον Μάιο έκανε το Λιμάνι της Κέρκυρας. Από παράταση σε παράταση το έργο της Διαπλάτυνσης του Διαύλου Λευκάδας. Στο ΕΣΠΑ μπήκε η αποκατάσταση της παραλιακής Γαρίτσας.

Μέσω ΕΣΠΑ το 2017 οριστικά θα ξεκινήσει το μεγάλο έργο της διπλής οδικής σύνδεσης Λευκάδας με την Αμβρακία Οδό. Στο ΕΣΠΑ μπήκε μεγάλη μονάδα Αφαλάτωσης στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς. Η ΕΡΓΟΜΑΡΕ αναδείχθηκε ανάδοχος για το έργο επέκτασης του Λιμένα Ερεικούσας.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αδιαμφισβήτητα το 2016 ήταν μία σπουδαία χρονιά για τη Δυτική Ελλάδα. Το σπουδαιότερο γεγονός ήταν η πρώτη παράδοση τμήματος της κατασκευής της Ιόνιας Οδού από τον Κουβαρά μέχρι την Αμφιλοχία μήκους 26χλμ λίγες μέρες πριν κλείσει ο χρόνος. Σημαντικό γεγονός αποτέλεσε και η διάνοιξη της Σήραγγας Κλόκοβας σε μόλις 14 μήνες. Η κατασκευή της Ιόνιας Οδού (στο τμήμα της Δ.Ελλάδας) ήταν συνολικά το σπουδαιότερο γεγονός για την Περιφέρεια.

Με πολύ σημαντικούς ρυθμούς προχώρησε και ο αυτοκινητόδρομος της Ολυμπίας Οδού. Το έργο μέσα στο 2016 προχώρησε αρκετά, ωστόσο δεν ευτύχησε να δώσει στην κυκλοφορία κάποιο τμήμα στη Δ.Ελλάδα. Τα σπουδαία την επόμενη χρονιά.

Συνεχίστηκε επίσης το αδιέξοδο στη χάραξη του τελευταίου τμήματος του ΠΑΘΕΠ Ρίο-Πάτρα με το Δήμο να παραμένει αδιάλλακτος στη θέση του για περιμετρική χάραξη, ενώ ο ΟΣΕ προτείνει μία φθηνή, γρήγορη λύση για να μην υπάρξουν προβλήματα. Με καλούς ρυθμούς προχώρησαν οι 2 σιδηροδρομικές εργολαβίες Διακοπτό-Ροδοδάφνη και Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος. Ένα τρίτο έργο το Ψαθόπυργος-Ρίο πέρασε δικαστικές εμπλοκές και προς το τέλος του έτους ξεκαθάρισε ο ανάδοχος (GD Infrastrutture).

Μόλις 3 από τις 8 εργολαβίες του Πάτρα-Πύργος δημοπρατήθηκαν το 2016 και το έργο συνολικά κόλλησε. Πρόκειται για ένα από πλέον αρνητικά γεγονότα της χρονιάς γιατί είναι ένα από τα έργα-σημαίες στη Δυτική Ελλάδα.

Αρνητικές εξελίξεις είχαμε και στον αυτοκινητόδρομο της Αμβρακίας Οδού. Μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις τελικά επελέγη να προχωρήσει η πρώτη εργολαβία (παράκαμψη Βόνιτσας) και να διαλυθούν οι υπόλοιπες τρεις για να γίνει μία εργολαβία-σκούπα που θα ξεκινήσει το 2017.

Στα υπόλοιπα σημαντικά γεγονότα: Σχέδια επί σχεδίων για την επαναλειτουργία της σιδ.γραμμής Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα. Τελικά έγινε μία δημοπράτηση για μία ελαφριά αναβάθμιση της γραμμής Πάτρα-Κάτω Αχαγιά για να φτάσει ο Προαστιακός Πάτρας.

Η Ιόνιος Τεχνική μειοδότησε στο δίκτυο αποχέτευσης της Κατούνας. Στην Κ/Ξ ΕΛΠΕ-Energean οι έρευνες υδρογονανθράκων στη Δ.Ελλάδα. 120 χρόνια λειτουργίας για τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο, με πολλές εκδηλώσεις προς τιμή του. Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε προς χρήση το Λιμάνι στο Κατάκολο. Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί για το Υδατοδρόμιο Πατρών. Εγκαινιάστηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου. Εγκαινιάστηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου. Παράταση ενός έτους πήρε το έργο της Διώρυγας Αμβρακίας.

Για το 2017 μεταφέρθηκαν σημαντικά έργα για την Πάτρα όπως η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αγίου Ανδρέα, η διάνοιξη της Κανακάρη, η ολοκλήρωση της Μίνι-Περιμετρικής και η οι Παραγλαύκιες Αρτηρίες.

ypodomes.com@2016

 

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές