Ανασκόπηση 23-29 Ιανουαρίου 2017: Οι εξελίξεις στον κόσμο των υποδομών

Ανασκόπηση 23-29 Ιανουαρίου 2017: Οι εξελίξεις στον κόσμο των υποδομών

Οδεύουμε προς το τέλος Ιανουαρίου και όλες οι κινήσεις στο χώρο των υποδομών και των μεταφορών δείχνουν ότι έχουμε κινητοποίηση σε όλα τα επίπεδα. Η εβδομάδα που μόλις τελείωσε είχε πολλές ειδήσεις, πολλές εξελίξεις, πολλές πληροφορίες. Εδώ στο ypodomes τις συλλέξαμε, τις ταξινομήσαμε, τις κατηγοριοποιήσαμε και σας τις παρουσιάζουμε.


ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ
Ανασταίνεται το έργο του Νέου Τερματικού ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα. Το όλο project είναι σε προχωρημένες μελέτες και ίσως μέχρι το τέλος του χρόνου να κλειδώσει και η χρηματοδότηση. Ερώτημα παραμένει αν το έργο θα περιλαμβάνει και συνοδά έργα για την ανάπλαση της περιοχής ή θα είναι μόνο το κτιριακό.

500εκ.ευρώ σε τροχαίο υλικό υπόσχεται η Ferrovie όταν αναλάβει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όπως λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κος Ματσοντσίνι τα νέα τρένα για το Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα έρθουν την 1η Ιανουαρίου 2019. Η σχετική ιδιωτικοποίηση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.

Ξεκινά η μελέτη για το Νέο Δικαστικό Μέγαρο στον Πειραιά. Μόλις ολοκληρωθεί θα αναλάβει η δημόσια εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ως φορέας υλοποίησης να ξεκινήσει το σχετικό διαγωνισμό ο οποίος εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει μέχρι 20εκ.ευρώ.

Στο Μετρό Θεσσαλονίκης εγκρίθηκε ομόφωνα από ΚΑΣ η λύση για το σταθμό ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. Αυτό σημαίνει ότι οι εργασίες κατασκευής μπορούν να ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες και να ολοκληρωθούν το 2021, ένα χρόνο μετά τη λειτουργία της γραμμής.

Στο τέλος του 2017 θα λειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο-Αίγιο, χωρίς ηλεκτροκίνηση, ύστερα από 12 χρόνια απουσίας. Η απόσταση Αθήνα-Αίγιο θα γίνεται σε μόλις 90 λεπτά. Η λειτουργία της νέας διπλής γραμμής αναμένεται να μεταμορφώσει τις μεταφορές από/προς τη Βόρεια Πελοπόννησο.

ΑΤΗ.ΕΝΑ CARD θα λέγεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο για τις Συγκοινωνίες της Αθήνας. Συνολικά 4 σταθμοί έκλεισαν αυτή την εβδομάδα για να μπουν μπάρες εισόδου-εξόδου: Μοναστηράκι, Δάφνη, Σταθμός Λαρίσης, Ομόνοια. Το νέο σύστημα αναμένεται να ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τον Απρίλιο. Μοναδικό εμπόδιο η χρήση της μπροστινής πόρτας στα λεωφορεία που βρισκει αντίθετους τους οδηγούς.


ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Άνω των 3,3 δισ. ευρώ τα καταχωρημένα πρόστιμα για περισσότερα από 938 χιλ. αυθαίρετα. ΕΡΓΟΣΕ: Υπογράφηκε η τελευταία εργολαβία πρασίνου μεταξύ Τιθορέας-Δομοκού. Νέα 5μηνη παράταση για την πώληση της ΕΕΣΣΤΥ. 3 λύσεις προτείνει ο Σπίρτζης για να φτάσει το τρένο στην Πάτρα. Ανακοινώθηκε ο κανονισμός για την Αδειοδότηση Κέντρων και Χειριστών Drones.


ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η Ρωσία ελπίζει σε «ξεπάγωμα» των συζητήσεων με τις ΗΠΑ για την ενέργεια. Πτώση στα κέρδη της Easyjet για το α' τρίμηνο.«Πράσινο φως» Τραμπ στη συνέχιση της κατασκευής του πετρελαϊκού αγωγού Keystone XL.

ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές