Ανασκόπηση 30 Ιανουαρίου-5 Φεβρουαρίου 2017: Οι εξελίξεις στον κόσμο των υποδομών

Ανασκόπηση 30 Ιανουαρίου-5 Φεβρουαρίου 2017: Οι εξελίξεις στον κόσμο των υποδομών

Μας τέλειωσε ο Ιανουάριος και ήρθε ο Φεβρουάριος με σημαντικές ειδήσεις και γεγονότα. Το απόλυτο νέο είναι φυσικά η διάνοιξη της πρώτης σήραγγας στο Μετρό Θεσσαλονίκης μετά από 10 χρόνια. Εκτός αυτού είχαμε όμως εξαιρετικά σημαντικές ειδήσεις που θα καθορίσουν την τύχη έργων του μέλλοντος. Για να δούμε όμως τι έγινε την εβδομάδα που πέρασε.


ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΕΑ
Έπρεπε να περάσουν 10 χρόνια και 10 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης για να δούμε την διάνοιξη της πρώτης από τις 2 σήραγγες του Μετρό Θεσσαλονίκης. Ο "Ήρακλης" έφτασε στο σταθμό ΑΝΑΛΗΨΗ στις 2 Φεβρουαρίου 2017 και τώρα θα μεταφερθεί στη Μίκρα για να ξεκινήσει τη διάνοιξη της Σήραγγας της Γραμμής για Καλαμαριά. Η λειτουργία της βασικής γραμμής αναμένεται το 2020.

Κλειδώνει από το ΠΕΠ Αττικής η χρηματοδότηση για την επέκταση του Τραμ προς Κερατσίνι/Πέραμα καθώς η Περιφέρεια έστειλε πρόσκληση για 82εκ.ευρώ. Το έργο εκτιμάται ότι θα κοστίσει 180εκ.ευρώ και θα είναι η επόμενη επέκταση του δικτύου Τραμ. Η καινοτομία είναι πως περίπου 3χλμ της επέκτασης θα είναι υπόγεια, δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες για τις μετακινήσεις. Προς το παρόν είμαστε σε επίπεδο μελετών.

Σε λειτουργία είναι πλεόν η ηλεκτροκίνηση στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Αθήνας, για πρώτη φορά στην ιστορία του. Η λειτουργία ηλεκτροκίνησης θα επιτρέψει στα ηλεκτροκίνητα τρένα προαστιακού-υπεραστικού να φτάσουν στο κέντρο της πόλης ενώ μέχρι το καλοκαίρι θα φτάσουν μέχρι το λιμάνι του Πειραιά. Τα πρώτα δρομολόγια αναμένονται από τον Απρίλιο.

Σολομώντεια λύση προτάθηκε στην Πάτρα προκειμένου να φτάσει το σύγχρονο τρένο στην πόλη. Συγκεκριμένα προτάθηκε να φτάσει επίγεια στη σημερινή του χάραξη μέχρι τον Άγιο Διονύσιο και από εκεί πλήρως υπόγεια να φτάσει μέχρι τον Άγιο Ανδρέα. Ωστόσο άγνωστο είναι αν ο Δήμος συναινέσει σε αυτή την πρόταση.

Μετά από 45 χρόνια ολοκληρώνεται επιτέλους ο αυτοκινητόδρομος Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Τα έργα στα τελευταία 25χλμ που είναι υπό κατασκευή φτάνουν στο τέλος τους και στο τέλος Μαρτίου αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία, ολοκληρώνοντας τα έργα στα 503χλμ που χωρίζουν Αθήνα από Θεσσαλονίκη. Στο έργο περιλαμβάνεται η Μεγάλη Σήραγγα Τεμπών μήκους 6χλμ, η μεγαλύτερη στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Νέες αθλητικές υποδομές και ανακατασκευή υπαρχόντων ανακοίνωσε για τον Πειραιά ο Δήμαρχος Γ.Μώραλης. Στις 2 Μαρτίου μετατέθηκε η δημοπράτηση 11 αιολικών πάρκων στο Αιγαίο. Ξεκίνησε η δοκιμαστική λειτουργία του Εργοστασίου Απορριμμάτων στη Δυτική Μακεδονία. Μονάδα Αφαλάτωσης κατασκευάζεται στην Κίμωλο. Στις αρχές του 2018 θα ξεκινήσουν τα έργα για την ανάπτυξη του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο. Ο διαγωνισμός για το Θριάσιο 2 όμως αναμένεται να ξεκινήσει το 2017.

Συνεχίστηκε και αυτό το Σαββατοκύριακο η τοποθέτηση των θυρών ασφαλείας στις γραμμές 2 και 3 στους σταθμούς Πανεπιστήμιο, Άγιος Ιωάννης και Αγία Μαρίνα. Ξεκίνησε η πιλοτικά εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στην Αθήνα.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η ΕΤΕπ ανακοίνωσε για το 2016 280 δισ ευρώ επενδύσεις εκ των οποίων 20 δισ ευρώ σε υποδομές.

ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές