Ανασκόπηση 13-19 Φεβρουαρίου 2016: Οι εξελίξεις στον κόσμο των υποδομών

Ανασκόπηση 13-19 Φεβρουαρίου 2016: Οι εξελίξεις στον κόσμο των υποδομών

Κάθε εβδομάδα και ένα μεγάλο νέο έχουμε από την έναρξη της νέας χρονιάς και το μοτίβο αυτό συνεχίζεται. Την εβδομάδα που μόλις έληξε είχαμε την διάνοιξη της Σιδηροδρομικής Σήραγγας Παναγοπούλας και όχι μόνο. Σημαντικές εξελίξεις καταγράφηκαν και σε άλλα πεδία στον χώρο των υποδομών. Ας δούμε αναλυτικά:

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΕΑ
Διανοίχθηκε πλήρως η μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα στην Πελοπόννησο, στην περιοχή της Παναγοπούλας. Έχει μήκος 4,5χλμ και είναι "δίδυμη" (μία σήραγγα ανά κατεύθυνση). Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος της φετινής χρονιάς.

Θετική είναι καταρχάς η ΕΤΕπ στο ενδεχόμενο υλοποίησης της κατασκευής του βόρειου τμήματος του Ε65 στο τμήμα Τρίκαλα-Εγνατία. Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Προς παράδοση είναι το νέο τμήμα της Ιόνιας Οδού Καμπή-Πέρδικα μήκους 37χλμ και αυτό θα γίνει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Είναι το πρώτο τμήμα που παραδίδει η παραχωρησιούχος στον υπό ολοκλήρωση αυτοκινητόδρομο στην Ήπειρο.

Φεύγει το βάρος των 750εκατ.ευρώ από κρατικές ενισχύσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η σύμβαση βρίσκεται στις Βρυξέλλες στην υπηρεσία DG Com και σύμφωνα με κοινοτικές πηγές το επόμενο διάστημα θα ληφθεί η (θετική;) απόφαση για αυτό το ζήτημα.

Ξεκίνησε στην Κοζάνη η δοκιμαστική λειτουργία του πρώτου Εργοστασίου Απορριμμάτων στην Ελλάδα. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 2 χρόνια και η πλήρης λειτουργία αναμένεται μέχρι το καλοκαίρι. Θα καλύπτει όλο το Νομό με ευεργετικά αποτελέσματα για τη διαχείριση απορριμμάτων. Προγραμματίζεται η έναρξη εργασιών στο Θεμιστόκλειο Στάδιο Πειραιά.

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Στο τέλος του 2017 αναμένεται να ολοκληρωθεί η 3η δεξαμενή LNG στη Ρεβυθούσα. Προχωρούν οι μελέτες για την αναβάθμιση του Αεροδρομίου Χίου. Σχεδόν 80 νέα ξενοδοχεία άνοιξαν το 2016 στην Ελλάδα. Συνεχίστηκαν όλη την εβδομάδα οι βανδαλισμοί σε σταθμούς-λεωφορεία με στόχο τα νέα ακυρωτικά μηχανήματα. Τέλος για την εργολαβία Πάνορμος-Εξάντης καθώς το ΥΠΟΜΕ σχεδιάζει επαναδημοπράτηση της. Στην Καβάλα εγκρίθηκε η υλοποίηση στρατηγικών βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
H Kerogen Capital εταίρος της Energean στο Ισραήλ

ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές