Ανασκόπηση 20-26 Φεβρουαρίου 2017: Οι εξελίξεις στον κόσμο των υποδομών

Ανασκόπηση 20-26 Φεβρουαρίου 2017: Οι εξελίξεις στον κόσμο των υποδομών

Ακόμα μία συναρπαστική εβδομάδα ολοκληρώθηκε και μάλιστα με μία μεγαλειώδη λειτουργία τμήματος αυτοκινητόδρομου, αλλά τι τμήματος! Φυσικά αναφερόμαστε στην Ιόνια Οδό. Όμως συνολικά όλη η εβδομάδα ήταν εντυπωσιακή από νέα, ειδήσεις, εξελίξεις. Ας ρίξουμε όμως μία ματιά για να δούμε τι καταγράψαμε για εσάς:


ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΕΑ
Το δεύτερο τμήμα της κατασκευάστριας εταιρείας της Ιόνιας Οδού έγινε πραγματικότητα στις 22 Φεβρουαρίου με την λειτουργία του τμήματος Καμπή-Πέρδικα μήκους 37χλμ. Πρόκειται για το δυσκολότερο τμήμα του νέου αυτοκινητόδρομου καθώς παρακάμπτει την οδική "καρμανιόλα" από την Άρτα μέχρι τα Ιωάννινα και συντομεύει τη διαδρομή από 1 ώρα σε περίπου 25 λεπτά. Είναι το πρώτο τμήμα που λειτουργεί στην Ήπειρο και μαζί με την ήδη λειτουργούσα Παράκαμψη Άρτας-Φιλιππιάδας δημιουργήθηκε ένα αυτοτελές τμήμα 53χλμ.

Εγκρίθηκαν σε πρώτο βαθμό οι Περιβαλλοντικές Μελέτες για το τμήμα Τρίκαλα-Εγνατία από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας. Είναι ακόμα ένα βήμα μπρος για την υλοποίηση του βόρειου τμήματος του Ε65. Το πλέον κρίσιμο είναι η χρηματοδότηση των 400εκ.ευρώ που είναι απαραίτητα με την ΕΤΕπ να προσεγγίζεται από το Υπουργείου Υποδομών.

Προδικαστική προσφυγή έκανε η ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ως τελευταία αντίδραση για το σιδηροδρομικό έργο υποδομής Ψαθόπυργος-Ρίο. Απόφαση για αυτό θα λάβει το Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ αλλά φαίνεται λίγο δύσκολο να ανατραπεί η σχεδόν ολοκληρωμένη προσυμβατική περίοδος.


ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Ερώτηση στη Βουλή για το έργο του νέου οδικού άξονα Ρόδου-Αεροδρομίου. Προετοιμάζονται οι μεγάλες επενδύσεις της COSCO στο Λιμάνι του Πειραιά. Νέο πρωινό δρομολόγιο στο τμήμα Αθήνα-Τιθορέα-Αθήνα ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ραγδαία αύξηση των ενοικιάσεων μέσω της πλατφόρμας Airbnb. Στα μέσα του 2018 αναμένεται να λειτουργήσει το «Χρηματιστήριο Ενέργειας». Το Υπουργείο Υποδομών μιλά με την ΕΤΕπ για το Ιωάννινα-Κακαβιά


RISE: Στην 22η θέση η Ελλάδα για τις ενεργειακές πολιτικές ΑΠΕ. Εγκαινιάστηκε ο ΧΥΤΑ Νάξου. Στο ΕΣΠΑ με 5,5 εκατ. ευρώ η επέκταση του ΧΥΤΑ Αλμωπίας. Σε δημοπράτηση με 12,3εκ.ευρώ η κατασκευή 6 Πεζογεφυρών σε Λεωφόρους της Αθήνας. Στην Αμβρακία Οδό σε αναμονή το έργο, οι φορείς ζητούν να προχωρήσει και η Παράκαμψη Αμφιλοχίας. Συμφωνία Ελλάδας-Ινδίας στον τομέα των αερομεταφορών. Φέτος η δημοπράτηση της Διπλής Σύνδεσης Λευκάδας με την Αμβρακία Οδό λέει το Υπουργείο Υποδομών. Έργο κατασκευής ξενοδοχείου στην Πάρο ανέλαβε η ΕΚΤΕΡ.


ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κατά 95% αναπτύχθηκε η αγορά ηλιακής ενέργειας το 2016 στις ΗΠΑ. Νέα σιδηροδρομική σύνδεση Βόρειας Ιταλίας-Γερμανίας. Σε μελέτες πέρασε η μεγαλύτερη υποθαλάσσια σιδηροδρομική σήραγγα της Ευρώπης μεταξύ Ελσίνκι-Ταλίν με 90χλμ μήκος. Έσοδα ρεκόρ για τον κατασκευαστικό κλάδο στη Γερμανία

ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές