Ανασκόπηση 27 Φεβρουαρίου - 5 Μαρτίου 2017: Οι εξελίξεις στον κόσμο των υποδομών

Ανασκόπηση 27 Φεβρουαρίου - 5 Μαρτίου 2017: Οι εξελίξεις στον κόσμο των υποδομών

Μικρότερη σε διάρκεια η προηγούμενη εβδομάδα καθώς μεσολάβησε η Καθαρά Δευτέρα δεν είχε το μεγάλο γεγονός που είχαμε συνηθίσει σχεδόν από την αρχή της χρονιάς. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε κίνηση. Αρκετές εξελίξεις, αρκετά νέα. Ας δούμε αναλυτικά:


ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΕΑ
Απορρίφθηκε η προσφυγή της ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ από την ΕΡΓΟΣΕ και τώρα πάμε για υπογραφές στο σιδηροδρομικό έργο Ψαθόπυργος-Ρίο. Το πιθανότερο είναι να γίνει στα μέσα Μαρτίου.

Το Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος κατακτά τη Νοτιονατολική Ασία μέσω της Scoot. Η low cost εταιρεία ανακοίνωσε απευθείας δρομολόγια Αθήνας-Σιγκαπούρης ανοίγοντας μία μεγάλη παρθένα αγορά για την Αθήνα και την Ελλάδα.

Στην επέκταση του Μετρό προς Πειραιά αποφασίστηκε το 2019 να τεθούν σε λειτουργία οι σταθμοί ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ, ΝΙΚΑΙΑ καθώς είναι πολύ προχωρημένοι σε σχέση με τους 3 επόμενους Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο.


ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Μεγάλες καθυστερήσεις καταγράφονται στα έργα επέκτασης της Εθνικής Πινακοθήκης. Με νέα αεροπλάνα από τον Ιούνιο το δρομολόγιο Κάιρο-Αθήνα από την Egyptair. Η Ryanair ανακοίνωσε νέα σύνδεση Αθήνας-Φρανκφούρτης. Σε φάση υλοποίησης περνά ο νέος ΠΕΣΔΑ Αττικής. Στα 10 μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης ο Πειραιάς. Στα 41 καλύτερα του κόσμου τα Μουσεία Ακρόπολης και Μπενάκη. Εντυπωσιακή αύξηση 212% στις πωλήσεις φυσικού αερίου για την αυτοκίνηση.


ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στη Σαουδική Αραβία, έγινε το πρώτο επιβατικό σιδηροδρομικό δρομολόγιο. Κατά 82% αυξήθηκε η παραγωγική ικανότητα ηλιακής ενέργειας το 2016 στην Κίνα. Στο Ντουμπάι το πρώτο Drone Taxi. Κατά 50% αναμένεται να αυξηθεί η τουριστική κίνηση φέτος στην Κύπρο.

ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές