Ανασκόπηση 6-12 Μαρτίου 2017: Οι εξελίξεις στον κόσμο των υποδομών

Ανασκόπηση 6-12 Μαρτίου 2017: Οι εξελίξεις στον κόσμο των υποδομών

Μία εβδομάδα χωρίς το πολύ μεγάλο νέο αλλά με αρκετή κίνηση ήταν αυτή που μόλις χθες ολοκληρώθηκε. Αυτό που ξεχώρησε ήταν η σύμβαση της ΑΚΤΩΡ στο έργο ανακαίνισης του Αστέρα Βουλιαγμένης και η εξελίξεις λίγες μέρες πριν την επίσημη απόδοση των "λειτουργικών αυτοκινητόδρομων". Ας δούμε αναλυτικά:


ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ
Ξεκινά η προετοιμασία για τον διαγωνισμό που αφορά το έργο παραχώρησης για τον Αυτοκινητόδρομο Κρήτης. Το φυσικό αντικείμενο του έργου θα είναι το οδικό τμήμα Χανιά-Ηράκλειο. Το έργο θα αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών και μαζί την Στρατηγική Μελέτη που αφορά όλο τον Βόρειο Άξονα.

Συμφωνία 68,4 εκατ. ευρώ μεταξύ Αστήρ Παλάς και Άκτωρ. Η μεγάλη τεχνική εταιρεία αναλαμβάνει την ανακαίνιση 2 ξενοδοχειακών μονάδων και την κατεδάφιση μίας τρίτης.

Μέχρι το Πάσχα θα έχουν ολοκληρωθεί οι Αυτοκινητόδρομοι διαμήνυσε ο Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης. Τα έργα που θα ολοκληρωθούν αφορολυν την πλήρη λειτουργία του Αυτ.Αιγαίου και συγκεκριμένα την απόδοση του τμήματος Ευαγγελισμός-Σκοτίνα ενώ θα έχουμε λειτουργία της λειτουργικής Ιόνιας και της λειτουργικής Ολυμπίας.

Στη Β`φάση πέρασε ο διαγωνισμός για το Νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλι. Η Κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ-GMR αποδείχθηκε ότι είχε πλήρη φάκελο συμμετοχής και τώρα ξεκινά η αξιολόγηση της τεχνικής προσφοράς η οποία θα κρατήσει μέχρι το Πάσχα. Μετά θα ακολουθήσει η αξιολόγηση της οικονομικής προσφοράς και η ανάδειξη του αναδόχου. Η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης αναμένεται μέχρι τις αρχές του 2018.

 

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Παραιτήθηκε η Γενική Γραμμαέας Μεταφορών, Πέτη Πέρκα. Έτοιμη να παραλάβει τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια δηλώνει η Fraport Greece ενώ υπέγραψε και σύμβαση με την ΕΛΑΣ. Η Περιφέρεια Αττικής δρομολογεί τη δημιουργία Πρότυπου Βιοκλιματικού Νηπιαγωγείου στην Ακαδημία Πλάτωνος. Κοζάνη-Νίκη: Αρχές 2018 η ολοκλήρωση της μελέτης για το Πτολεμαϊδα-Φλώρινα. Εγκαινιάστηκε το ΣΜΑ Ευκαρπίας στην Κεντρική Μακεδονία. Συγκοινωνίες Αθήνας: Ολοκληρώνονται οι εργασίες για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Επενδύσεις 120 εκατ. ευρώ ετοιμάζει η ΕΥΔΑΠ.


ΤΕΡΝΑ-Κοπελούζος ενώνουν δυνάμεις με στόχο φωτοβολταϊκά έργα 2GW στην Κρήτη. Νέα αύξηση στην επιβατική κίνηση των Ελληνικών Αεροδρομίων τον Φεβρουάριο. Με την έγκριση του ΓΕΣ προχωρά η αδειοδότηση 25 Υδατοδρομίων στο Νότιο Αιγαίο. Αιτωλοακαρνανία: Θετική γνωμοδότηση από την Περιφέρεια για την κατασκευή 2 αιολικών πάρκων.


ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στην Ιταλία «μετακομίζει» ο μετεωρολογικός υπερυπολογιστής της Ευρώπης.

ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές