Ανασκόπηση 13-19 Μαρτίου 2017: Οι εξελίξεις στον κόσμο των υποδομών

Ανασκόπηση 13-19 Μαρτίου 2017: Οι εξελίξεις στον κόσμο των υποδομών

Εβδομάδα σημαντικών νέων η εβδομάδα που τελείωσε εχθές. Εξελίξεις στα έργα με επίκεντρο τα έργα στους Αυτοκινητόδρομους που πλέον μετρούν μέρες για την παράδοση τους στην κυκλοφορία. Σημαντικές ειδήσεις και σε άλλα πεδία όπως δημοπρατήσεις και ολοκληρώσεις έργων. Ας δούμε όμως αναλυτικά:


ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΕΑ
Εγκρίθηκε η εργολαβία για την Παράκαμψη Βόνιτσας, στην Αμβρακία Οδό. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τμήμα 15χλμ το 2018. Για τα υπόλοιπα τμήματα είτε θα έχουμε εργολαβία-σκούπα, είτε θα έχουμε προσπάθεια για ανάσταση των εργολαβιών 3 και 4 με μικρότερη "σκούπα".

Εγκαινιάστηκε ο Κάθετος Άξονας της Εγνατίας Οδού Κομοτηνή-Σύνορα μήκους 22,5χλμ καθώς ολοκληρώθηκε και το τελευταίο τμήμα στο νότιο άκρο του άξονα. Το έργο θεωρείται σημαντικό καθώς είναι διασυνοριακό με την Βουλγαρία. Τα χαρακτηριστικά είναι για οδό ταχείας κυκλοφορίας.


ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Νέα ισχυρή άνοδος 7,8% τον Φεβρουάριο για το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας. Άγονος κρίθηκε ο διαγωνισμός για τα 11+1 αιολικά πάρκα. Νέα πτήση Αθήνα-Νέα Υόρκη προσφέρει η Emirates. Θανατηφόρο ατύχημα στο έργο επέκτασης προς Καλαμαριά. Νέος διαγωνισμός αποφασίστηκε για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΣΦΑ.

Κεντρική Μακεδονία: Στο ΕΣΠΑ έργα αποχέτευσης στο Δήμο Νάουσας. Επενδύσεις ύψους 67 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η ΕΔΑ Αττικής. Στο ΕΣΠΑ αποχετευτικά έργα για τον Δήμο Πέλλας. Σε δημοπράτηση η επέκταση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου με 15,8εκ.ευρώ. Μετρό Θεσσαλονίκης: Αυτοψία ΚΑΣ στο σταθμό ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ για νέα βυζαντινά ευρήματα. Πάλι υποψήφιο για κορυφαίο Αεροδρόμιο της Ευρώπης το Ελ.Βενιζέλος. Κρήτη: Στο ΕΣΠΑ εντάσσονται έργα ύδρευσης 44,3 εκατ. ευρώ. Νέος Γενικός Γραμματέας Μεταφορών παίρνει ο Θάνος Βούρδας μέχρι σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ. Μονογράφηκε η σύμβαση μίσθωσης για τους υδρογονάνθρακες στην Κέρκυρα.


ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΤΕπ: Πάνω από 177 δισ. ευρώ σε νέες επενδύσεις από το Σχέδιο Γιούνκερ. Μεγάλες πιθανότητες για γιγαντιαίο κοίτασμα στην Κυπριακή ΑΟΖ. Τρένα χωρίς οδηγούς και στο Μετρό της Βομβάης. Στην Κίνα ξεκινά η κατασκευή μέσω παραχώρησης, σιδηροδρομικής γραμμή 331χλμ. Έρευνες υδρογονανθράκων στο Μαυροβούνιο ανέλαβε η Energean. Η ΕΤΕπ επιθεώρησε τα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα του Τιθορέα-Δομοκός

ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές