ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Λύνεται η πολιορκία των δημοπρατήσεων, βγήκαν τα ΦΕΚ με τα νέα πρότυπα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Λύνεται η πολιορκία των δημοπρατήσεων, βγήκαν τα ΦΕΚ με τα νέα πρότυπα

Λύνεται η πολύμηνη πολιορκία στον χώρο των δημοπρατήσεων καθώς ολοκληρώθηκε η έγκριση των προτύπων διακηρύξεων μελετών και έργων που εκκρεμούσαν εδώ και καιρό. Τα δύο πρότυπα δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ και έτσι το "δράμα" της ανάσχεσης των δημοπρατήσεων έλαβε τέλος.

Σήμερα το ypodomes.com σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τα δύο ΦΕΚ. Συγκεκριμένα το ΦΕΚ για το εγκεκριμένο πρότυπο διακήρυξης Έργων δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 4269/30.12.2016 και έχει αριθμό εγγράφου Δ97776/28.12.2016.

Αντίστοιχα το ΦΕΚ για το εγκεκριμένο πρότυπο διακήρυξης μελετών δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 4327/30.12.2016 στις 9.1.2017 και έχει αριθμό εγγράφου Δ97443/28.12.2016.

Να θυμίσουμε πως ο νέος Νόμος για τις Δημόσιες Συμβάσεις έχει ψηφιστεί από τις 8 Αυγούστου και από τότε οι περισσότερες δημοπρατήσεις πάγωσαν, κυρίως γιατί δεν υπήρχαν τα νέα πρότυπα δημοπρατήσεων τόσο για έργα όσο και για μελέτες.

Με βάση αυτά πλέον οι φορείς υλοποίησης μπορούν πλέον να ξεκινήσουν με βάση αυτά τα πρότυπα τις δημοπρατήσεις που τόσο ανάγκη έχει ο τεχνικός και ο κατασκευαστικός κλάδος μιας και οι διαγωνισμοί έγιναν ελάχιστοι τους τελευταίους μήνες.

Αυτό που προς το παρόν δημιουργεί κάποια ερωτηματικά είναι η μεγάλη ελευθερία των φορέων υλοποίησης να τροποποιούν κατά βούληση τμήματα των προκηρύξεων ενώ εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα των υπερβολικών εκπτώσεων το οποίο απασχολεί τον ΣΑΤΕ. Σύμφωνα με τον κο Αθουσάκη υπάρχει συνεργασία και αλληλογραφία με το Υπουργείο Υποδομών για να υπάρξει μία εγκύκλιος η οποία θα ξεκαθαρίζει κάποιες πτυχές και θα δημιουργεί ένα πιο πρακτικό περιβάλλον στις δημοπρατήσεις.

Αυτό που ελπίζουν οι τεχνικές εταιρείες είναι να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και να βγουν μαζεμένα έργα είτε με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ είτε με ΠΔΕ να μπορέσουν να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους που βάλλονται. Για τις δημοπρατήσεις που θα ξεκινήσουν τους επόμενους 2 μήνες, τα πρώτα μηχανήματα αναμένεται να μπουν στην καλύτερη περίπτωση το Φθινόπωρο.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

 

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές