Ξεκινά το πρόγραμμα "Υποστήριξη Μικρών Νήσων" για αναπτυξιακά έργα υποδομής μέσω ΕΣΠΑ

Ξεκινά το πρόγραμμα "Υποστήριξη Μικρών Νήσων" για αναπτυξιακά έργα υποδομής μέσω ΕΣΠΑ

Ξεκινά το πρόγραμμα "Υποστήριξη Μικρών Νήσων" το οποίο αφορά Δήμους Νησιωτικούς έως 3.000 κατοίκους όπου μέσω ΕΣΠΑ 2014-2020 θα μπορούν να υλοποιήσουν αναπτυξιακά έργα υποδομής.

Αυτό έγινε γνωστό σε ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), ενώ παρόντες ήταν το Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αλλά και η ΜΟΔ (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων).

Στόχος είναι είναι η υποστήριξη των μικρών Δήμων στα ελληνικά νησιά που αδυνατούν με ίδιες δυνάμεις να σχεδιάσουν, μελετήσουν και υλοποιήσουν έργα πνοής για την περιοχή τους. Αυτό προϋποθέτει βέβαια και τη συνεργασία των παραπάνω Υπουργείων για να γίνει εφικτή αυτή η προσπάθεια.

Στην ομιλία που έκανε ο Υπουργός Εσωτερικώμ Πάνος Σκουρλέτης, είπε πως πρέπει να ξεπεραστούν τα υπαρκτά προβλήματα σε αυτούς τους δήμους ενώ σημείωσε πως είναι αναγκαία η κατηγοριοποίηση των δήμων για να δημιουργηθούν τα αντίστοιχα εργαλεία. Όπως τόνισε θα υπάρξει επιδότηση 20εκατ.ευρώ σε νησιωτικούς αλλά και ορεινούς δήμους.

 

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές