Διαχωρίζεται το Υπουργείο Υποδομών από το Μεταφορών

Διαχωρίζεται το Υπουργείο Υποδομών από το Μεταφορών

Διαχωρίζεται τελικά το Υπουργείο Υποδομών και πλέον από Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετονομάζεται σε Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων.

Το Μεταφορών μεταφέρεται και ενώνεται στο Υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής. Εκεί συνιστάται γενική γραμματεία Μεταφορών, στην οποία μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού η γενική διεύθυνση Μεταφορών και η γενική διεύθυνση Οδικής Ασφάλειας του πρώην υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και η εποπτεία φορέων που ασκούν έργο μεταφορών και υπαγόντουσαν στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Επίσης διαχωρισμό έχουμε και στο ΥΠΕΝ όπου το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετονομάζεται σε Υπουργείο Περιβάλλοντος. Συστήνεται αυτόνομο Υπουργείο Ενέργειας και αυτόνομο Υπουργείο Τουρισμού.

Στο Υπουργείο Ενέργειας το οποίο θα συγκροτηθεί από τις υπηρεσιακές μονάδες της γενικής γραμματείας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του πρώην υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ μεταφέρεται σε αυτό η εποπτεία των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ενέργειας, για τους οποίους ήταν αρμόδιο μέχρι τώρα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές