Σπίρτζης: Με αστερίσκους η τοποθέτηση διοδίων στην Εγνατία

Σπίρτζης: Με αστερίσκους η τοποθέτηση διοδίων στην Εγνατία

Ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστος Σπίρτζης απάντησε χτες, 31 Οκτωβρίου στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεωργίου Γεωργαντά σχετικά με την εκκίνηση της διαδικασίας για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού Α.Ε και συγκεκριμένα για το ζήτημα των διοδίων. Ο Υπουργός στην πρωτολογία του απάντησε ως εξής επί του θέματος:

«Με την υπ’ αριθμόν 215/2012 απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ το δικαίωμα για τη λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του Αυτοκινητοδρόμου, δηλαδή της Εγνατίας Οδού, και των τριών κάθετων αξόνων.

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 6686/2014 αποφασίστηκε η χωροθέτηση του σταθμού διοδίων και ο καθορισμός τελών διοδίων στην Εγνατία Οδό και στους κάθετους άξονες αυτής και δρομολογήθηκε η υλοποίηση της αναλογικής χρέωσης σταδιακά έως το έτος 2017. Όταν λέμε «αναλογική χρέωση», δεν εννοούμε τα ηλεκτρονικά διόδια, αλλά εννοούμε από σταθμό σε σταθμό.

Αυτά, λοιπόν, που με ρωτάτε μάλλον θα έπρεπε να τα ρωτήσετε στους προηγούμενους Υπουργούς, τόσο σε αυτούς που ήταν το 2012 όσο και το 2014, οι οποίοι έβγαλαν αυτές τις κανονιστικές διατάξεις και τους νόμους, έβαλαν την Εγνατία Οδό στο ΤΑΙΠΕΔ -κάτι που αποτελεί μέχρι σήμερα δέσμευση της χώρας- και χωροθέτησαν και τους συγκεκριμένους σταθμούς διοδίων χωρίς να υπάρχουν προβλέψεις για καμία ειδική κατηγορία, όπως είναι τα άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως είναι η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών έστω στα όρια καλλικρατικού δήμου -η γνώμη μου είναι για την Εγνατία σε επίπεδο αντιπεριφέρειας-, όπως είναι και άλλες ευπαθείς ομάδες, όπως είναι οι εργαζόμενοι που μετακινούνται κάθε μέρα κ.ο.κ.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν όταν θεσμοθετήσαμε να υπάρχουν στο εξής αναλογικά ηλεκτρονικά διόδια όπου δεν υπήρχαν, να μην μπορούμε να εξαιρέσουμε την Εγνατία Οδό και τους τρεις κάθετους άξονες, γιατί υπήρχε δέσμευση από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Αυτό που περιμένουμε αυτήν τη στιγμή -αλλά το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι ένας φορέας που επιβλέπει το δικό μας Υπουργείο και άρα θα ρωτήσετε τον αρμόδιο Υπουργό- είναι όταν ολοκληρώσει το ΤΑΙΠΕΔ τη μελέτη σε σχέση με την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, να δούμε το μοντέλο που έχει «τρέξει» και προτείνει για την αξιοποίησή της. Και εκεί το Υπουργείο Υποδομών θα κάνει παρατηρήσεις στην κατεύθυνση που ανέφερα και πριν.

Μέχρι τότε το μόνο που ισχύει είναι η Κοινή Υπουργική Απόφαση των τότε Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών για τη χωροθέτηση των διοδίων, για τα πρόστιμα που ξέρετε ότι πολλαπλασιάζονται για τους ανθρώπους που δεν έχουν, χωρίς καμία άλλη πρόβλεψη και για το εύρος των τιμών των διοδίων που μπορούν να επιληφθούν στην Εγνατία Οδό.

Στο σημείο αυτό, επιτρέψτε μου να προσθέσω και κάτι άλλο, γιατί με ρωτήσατε κάτι πολύ σημαντικό. Λέτε αν μπορεί να έχει διόδια ένας δρόμος που έχει αυτές τις προδιαγραφές, που δεν έχει δηλαδή τις προδιαγραφές ενός δρόμου που ανήκει στο ευρωπαϊκό δίκτυο.

Για αυτό μπορείτε να ρωτήσετε όλη την Ελλάδα που υποφέρει από τα διόδια που μπήκαν από τις συμβάσεις παραχώρησης σε δρόμους υπό κατασκευή. Μπορείτε να ρωτήσετε τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας, της Πάτρας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, για να δείτε ότι πραγματικά ήταν μια πρακτική που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Και συμφωνώ μαζί σας.»

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές