Τσίπρας: Ξεκινά η σιδηροδρομική σύνδεση Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Τσίπρας: Ξεκινά η σιδηροδρομική σύνδεση Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Η περιφερειακή ανάπτυξη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στη Θράκη, σε καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας, χωρίς κανέναν αποκλεισμό, βρίσκονται στο επίκεντρο της σημερινής περιοδείας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του ήταν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου στις 8.15 το πρωί ο κ. Τσίπρας διαπίστωσε από κοντά την πορεία των έργων που έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση του λιμανιού, την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) και της δημιουργίας πλωτής αποθήκης υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, με τα οποία η Θράκη θα εξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή.

"Η Αλεξανδρούπολη θα γίνει ένας ισχυρός κόμβος μεταφορών, εμπορίου και ενέργειας", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ τόνισε "άμεση έναρξη σιδηροδρομικής γραμμής Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη... Ο κόμβος εδώ έχει ιδιαίτερη σημασία. Είναι ένας κόμβος ενέργειας".

"Θα επιθεωρήσουμε σήμερα την πρόοδο των εργασιών των λιμανιών", είπε και τόνισε πως "τα έργα θα αλλάξουν τον χάρτη της ΝΑ Ευρώπης..Η Αλεξανδρούπολη και ολόκληρη η Β. Ελλάδα μπορεί να αναδειχτεί σε έναν σημαντικό ενεργειακό κόμβο στην περιοχή".

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές