Σπίρτζης: Ολοκληρώσαμε σε 2 χρόνια έργα που δεν έγιναν σε 11 χρόνια

Σπίρτζης: Ολοκληρώσαμε σε 2 χρόνια έργα που δεν έγιναν σε 11 χρόνια

Συνέντευξη για όλα τα θέματα του Υπουργείου έδωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, στην Χαρά Τζαναβάρα στην Εφημερίδα των Συντακτών αλλά και στον ΣΚΑΙ το Σαββατοκύριακο.

Για τις κατηγορίες οικειοποίησης των έργων και τι παρέλαβε πριν 2 χρόνια όταν ανέλαβε Υπουργός είπε: "Τι να οικειοποιηθούμε; Τις «υπέροχες» συμβάσεις Σουφλιά; Τις δεσμεύσεις ότι σε έναν χρόνο θα είχαν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις και σε έξι οι αρχαιολογικές εργασίες; Τα προβλεπόμενα διόδια; Τις αναθεωρήσεις της κυβέρνησης Σαμαρά, που απένταξαν μεγάλα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων; Τις υπέρογκες προβλέψεις αποζημιώσεων στους εργολάβους; Ή τέλος τα βαλτωμένα για 11 χρόνια έργα;"

(...)Στο μετρό της Θεσσαλονίκης η σύμβαση ανέρχεται σε 900 εκατομμύρια ευρώ. Το 2015 είχε εκτελεστεί το 32% του έργου, το οποίο ήταν παντελώς σταματημένο για τέσσερα χρόνια. (...) Ολοκληρώσαμε σε δύο χρόνια ό,τι δεν έκαναν σε 11 χρόνια. Δεν ετοιμάζουμε εγκαίνια και κορδέλες μεταφερόμενων μηχανημάτων και εργαζομένων, όπως έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά. Παραδίδουμε τα έργα για χρήση στους πολίτες. Ούτε έχουμε ιδιοκτησιακή αντίληψη των έργων. Τα έργα δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, σε κανέναν υπουργό, σε κανέναν περιφερειάρχη ή δήμαρχο. Ανήκουν σε αυτόν που τα πληρώνει. Και αυτός είναι ο ελληνικός λαός. Εμείς κρινόμαστε για την αποτελεσματικότητα, τις διαφανείς διαδικασίες και το κόστος των έργων. Όποτε επιθυμεί η αντιπολίτευση και για όποιο έργο επιθυμεί είμαστε στη διάθεσή της για να συγκριθούμε".

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κος Σπίρτζης ανακοίνωσε προγραμματική Σύμβαση με την Ελληνική Αστυνομία για ξεχωριστή φρούρηση των σταθμών και του δικτύου του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ που θα υπογράψει ο ΟΑΣΑ. Ο υπουργός είπε πως το κόστος για τις καταστροφές στους σταθμούς δεν θα είναι βαρύ για το Ελληνικό Δημοσιο γιατί ο εξοπλισμός των σταθμών και τα ακυρωτικά μηχανήματα που καταστρέφονται είναι ασφαλισμένα.

Επέμεινε και σήμερα στη δήλωση του στη Βουλή οτι μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τις καταστροφές έχουν άτομα που σχετίζονται με ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης, εκτός των χούλιγκαν και εκείνων που το κάνουν για πολιτικούς λόγους.

Ανακοίνωσε παράλληλα οτι από την 1η Ιουνίου θα τεθεί οριστικά σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε όλες τις αστικές συγκοινωνίες. Επανέλαβε δε, οτι το προηγούμενο πολιτικό σύστημα ανέχτηκε πάρα πολλά στις αστικές συγκοινωνίες και δεν είναι τυχαίο οτι εκατοντάδες λεωφορεία παρότι κυκλοφορούν εδώ και 1Ο χρόνια ακόμη δεν έχουν παραληφθεί επισήμως.

Ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε οτι μετά τις 31 Μαρτίου και ανά μια εβδομάδα ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα πραδώσει στη κυκλοφορία όλους τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους που ολοκληρώνονται.

ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές