Ηλεία: Σταθερότητα αναμένεται το 2017 στο λιμάνι του Κατακόλου για την κρουαζιέρα

Ηλεία: Σταθερότητα αναμένεται το 2017 στο λιμάνι του Κατακόλου για την κρουαζιέρα

Σταθερό αναμένεται το μερίδιο του λιμανιού του Κατακόλου στην κρουαζιέρα για το 2017, καθώς τα επίσημα στοιχεία κρατήσεων κάνουν λόγο για 258-262 αφίξεις. Ελαφρά αύξηση καταγράφηκε από τις 243 αφίξεις του 2016.

Ωστόσο, επικρατεί προβληματισμός για την πορεία της ελληνικής κρουαζιέρας τα επόμενα χρόνια, καθώς η πολιτική και κοινωνική αστάθεια σε χώρες της Ανατολικής Μεσογείου συμπαρασύρει και την Ελλάδα, δημιουργώντας αρνητική εικόνα στις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας σε Ευρώπη και Αμερική. Στο λιμάνι του Κατακόλου, η φετινή χρονιά έχει κυλήσει σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις σε επίπεδο αφίξεων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όπου ακυρώθηκαν λίγες ένεκα κακοκαιρίας.

Σημαντική παράμετρος είναι η άφιξη πλοίων μεγαλύτερης χωρητικότητας φέτος στο Κατάκολο, κάτι που μεταφράζεται και σε περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή. Το 2015, το λιμάνι του Κατακόλου ήταν στο Top-5 των ελληνικών λιμανιών με 243 κρουαζιερόπλοια και συνολικά 459.882 επιβάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίνειο του Πύργου είναι ο μοναδικός προορισμός της ηπειρωτικής Ελλάδας στην πεντάδα, αφού οι άλλοι τρεις είναι νησιωτικοί προορισμοί: η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Κέρκυρα.

 

Πηγή: thebest.gr

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές