Συνάντηση Τσίπρα με τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ για τον τουρισμό

Συνάντηση Τσίπρα με τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ για τον τουρισμό

Σε σημαντική αύξηση των τουριστικών ροών με 35 εκ. αφίξεις και 19 δισ. ευρώ έσοδα προσβλέπει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης το 2021, ενώ για φέτος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένει αφίξεις 30 εκ. τουριστών.

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν κατά την σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη, παρουσία του Α’ αντιπροέδρου Γιάννη Ρέτσου.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Α. Ανδρεάδης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό σχετικά με την πορεία του τομέα του τουρισμού και τις προοπτικές του 2017, δήλωσε σχετικά:

«Ενημερώσαμε τον Πρωθυπουργό σχετικά με τις θετικές προοπτικές του ελληνικού τουρισμού για το 2017. Η ζήτηση εξελίσσεται θετικά και υπό την προϋπόθεση της ηρεμίας, της καλής λειτουργίας της χώρας και της εκτόνωσης των εντάσεων σε διεθνές επίπεδο, όλα δείχνουν ότι μπορούμε να περιμένουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Ο τουρισμός μπορεί να συμβάλει με επιπλέον μια μονάδα στο ΑΕΠ, βοηθώντας τη χώρα να πιάσει τους στόχους του προγράμματος. Πρέπει βέβαια να πούμε ότι μεσοπρόθεσμα η υπερφορολόγηση θα υποσκάψει την ανταγωνιστικότητα ολόκληρου του τομέα και πολύ περισσότερο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όπως θυμάστε, είχαμε βάλει ένα στοίχημα με τον Πρωθυπουργό σχετικά με τις αφίξεις του 2016, το οποίο με μεγάλη μας χαρά χάσαμε. Κατά τη διάρκεια του δείπνου που θα παραθέσουμε στον Πρωθυπουργό, θα έχουμε πρόσθετο χρόνο να συζητήσουμε εκτενέστερα σχετικά με τη στρατηγική του τομέα, τις προοπτικές του καθώς και το όραμά μας για τη χώρα.»

Σε τιτίβισμά του (βλ. παρακάτω), ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας επί τη ευκαιρία της συνάντησής του με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, επεσήμανε την ώθηση που δίνει ο τουρισμός στην εθνική οικονομία.

 

 

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές