Αθήνα: Την υλοποίηση 4 καίριων αναπλάσεων θα συζητήσουν σήμερα Τσίπρας-Καμίνης

Αθήνα: Την υλοποίηση 4 καίριων αναπλάσεων θα συζητήσουν σήμερα Τσίπρας-Καμίνης

Τέσσερις σημαντικές οικιστικές παρεμβάσεις δρομολογούνται στην Αττική και θα αποτελέσουν το επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα σήμερα, οι παρεμβάσεις στον αστικό ιστό θα είναι εκτεταμένες και θα κινηθούν σε 4 βασικούς άξονες:

- Αναπλάσεις στο ιστορικό κέντρο, οι οποίες θα καλύπτουν μια περιοχή από το Σύνταγμα έως τον Κεραμεικό

- Επαναφορά στο προσκήνιο της «διπλής ανάπλασης» της Λεωφ. Αλεξάνδρας με τη δημιουργία αστικού πάρκου, κατεδάφιση του ιστορικού γηπέδου του Παναθηναϊκού και συνένωση με τα Προσφυγικά

- Αναβάθμιση του Πάρκου Γουδή με τη δημιουργία νέου γηπέδου για τον Παναθηναϊκό και τέλος,

- Ανάπλαση της περιοχής του Ελαιώνα με την δημιουργία χώρων μαζικής άθλησης. Σημειωτέο πως στον Ελαιώνα σχεδιάζεται και η κατασκευή του νέου τερματικού υπεραστικών λεωφορείων της πρωτεύουσας, γεγονός που, αν όντως μπουν τα παραπάνω έργα σε τροχιά υλοποίησης, θα συνεισφέρει στην σημαντική αναβάθμιση μιας περιοχής με πολλά σημάδια εγκατάλειψης, ακριβώς δίπλα στην καρδιά της πόλης.

Το σχέδιο συζητήθηκε χτες στο Μέγαλο Μαξίμου, με την συμμετοχή του Πρωθυπουργού, των συναρμόδιων Υπουργών και της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου.


Ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές