Νέο Γήπεδο ΑΕΚ: Μία ανάσα πριν την εκκίνηση της κατασκευής της Αγιάς Σοφιάς

Νέο Γήπεδο ΑΕΚ: Μία ανάσα πριν την εκκίνηση της κατασκευής της Αγιάς Σοφιάς

Μετά από καθυστερήσεις, κόντρες, πισωγυρίσματα και πολλά προβλήματα, όλα φαίνονται πλέον έτοιμα για να ξεκινήσει η κατασκευή του Νέου Γηπέδου της ΑΕΚ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, μέσα στον επόμενο μήνα θα εκδοθεί η οικοδομική άδεια.

Αυτό, λόγω της τροπολογίας που κατατέθηκε πριν από μερικές ημέρες στη Βουλή και που αποτελεί σημείο καμπής για να εγκριθεί η υψομετρική μελέτη, να προστεθεί στο φάκελο με τα υπόλοιπα έγγραφα που βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το επόμενο βήμα θα πρέπει να γίνει από το ΥΠΕΝ, ίσως και μέσα στον Μάϊο, να εκδοθεί δηλαδή η οικοδομική άδεια και να ξεκινήσει η κατασκευαστική περίοδος, από τις αρχές καλοκαιριού. Να θυμίσουμε ότι η ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής (28.1.2016) και έχει υπογραφεί από το ΥΠΕΝ στις 31 Μαρτίου 2016.

Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα κατασκευαστεί στην ίδια θέση που βρίσκονταν το παλιό γήπεδο "Νίκος Γκούμας", την ιστορική έδρα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ
Σύμφωνα με την παρουσίαση του γηπέδου που έγινε τον Οκτώβριο του 2013, το νέο γήπεδο θα ονομαστεί "ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ", θα είναι υπερσύγχρονο και θα είναι 4 αστέρων UEFA. Η χωρητικότητα του θα είναι 32.500 - 34.000 θέσεις. Θα διαθέτει 40 σουίτες ενώ θα υπάρχουν 5 διαφορετικοί τύποι καθισμάτων. Θα υπάρχουν 1.200 θέσεις στάθμευσης πέριξ του σταδίου και επιπλέον 400-500 θέσεις σε υπόγειο χώρο.

Η κατασκευή θα διαρκέσει περίπου 2 χρόνια και αρχιτεκτονικά θα διαθέτει στοιχεία βυζαντινά με κυριότερο το εξωτερικό περίβλημα που θα προσομοιάζει με τα τείχη της Κωνσταντινούπολης. Το κόστος του γηπέδου έχει εκτιμηθεί σε περίπου 65εκατ.ευρώ, ωστόσο το τελικό νούμερο αναμένεται.

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ
Διπλά αποδυτήρια για τουρνουά μεταξύ τεσσάρων ομάδων, 30 θύρες οι οποίες θα φέρουν ονόματα πόλεων του Ελληνισμού της Ανατολής. Θα διατηρηθεί μόνο η Θύρα 21., Αίθουσα Συνέντευξης Τύπου, Είσοδος VIP, VIP Club «Βάσος Χατζηιωάννου», Αριστοτέλης Ωνάσης Executive Lounge, 40 σουίτες, Executive σουίτα, Μπουτίκ Α.Ε.Κ, Μουσείο Ιστορίας ΑΕΚ, Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, Εστιατόριο με πανοραμική θέα, Παραδοσιακό κουρείο, Καφενείον «Το Γνήσιον», Στιλβωτήριο, Αίθουσα Χαλάρωσης, Χαμάμ, Σάουνα, Χώροι Πισίνας (Εσωτερικοί), Συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

 

 

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές