Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης: Ολοκληρώθηκε η βιοκλιματική αναβάθμιση στα Νεόκτιστα

Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης: Ολοκληρώθηκε η βιοκλιματική αναβάθμιση στα Νεόκτιστα

Στη δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης εντός των ορίων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, με ελεύθερη πρόσβαση από την οδό Θηβών στο ύψος της οδού Κρυστάλλη, προχώρησε ο δήμος Παύλου Μελά. Είχε προηγηθεί η Βιοκλιματική Αναβάθμιση των Νεόκτιστων Σταυρούπολης που αφορά την περιοχή 60.000 τετραγωνικών μέτρων ανάμεσα στους δύο μεγάλους δημόσιους χώρους της Δυτικής Θεσσαλονίκης, το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Στην αναβαθμισμένη βιοκλιματικά περιοχή που οριοθετείται από την οδό Γρηγόρη Λαμπράκη ως τη Θηβών και από την οδό Παναγή Τσαλδάρη ως την οδό Κώστα Κρυστάλλη τοποθετήθηκαν καινούργιες πινακίδες σήμανσης ΚΟΚ και ονοματοθεσίας οδών.

Οι θέσεις στάθμευσης για τους πολίτες με την αρωγή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, «με τη δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, την αύξηση του πλάτους των πεζοδρομίων και τη δημιουργία πεζόδρομων, περιορίστηκε σημαντικά η χρήση των οχημάτων στην περιοχή και αποδόθηκε λειτουργικός υπαίθριος χώρος στη κίνηση των πεζών ενώ δημιουργήθηκαν συγκεκριμένες θέσεις στάθμευσης και φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων. Η ζωή των κατοίκων γίνεται πιο βιώσιμη, περιορίστηκαν όμως και οι διαθέσιμες θέσεις πάρκινγκ». Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης μετά από πολύμηνες συζητήσεις με τη Διοίκηση του ΨΝΘ, βρήκε θετική ανταπόκριση και έτσι εδώ και λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση ενός χώρου περίπου 700 τ.μ. και 35 τουλάχιστον θέσεων στάθμευσης.

Καινούργιες πινακίδες σήμανσης ΚΟΚ και ονοματοθεσίας οδών

Η βιοκλιματική περιοχή των Νεοκτίστων είναι γενικά περιοχή κατοικίας με παράλληλες λειτουργίες λιανικού εμπορίου, καθώς και λειτουργίες αναψυχής στα ισόγεια των πολυκατοικιώνΤο κυκλοφοριακό σύστημα της περιοχής εξυπηρετεί τόσο τους κατοίκους της, όσο και τους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας της Πολίχνης που θέλουν να προσεγγίσουν την οδό Λαγκαδά ή αντιστρόφως από την οδό Λαγκαδά θέλουν να προσεγγίσουν την περιοχή της Πολίχνης. Η σήμανση είναι απαραίτητη για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, για τη γνωστοποίηση της κυκλοφοριακής οργάνωσης μιας περιοχής σε οδηγούς και πεζούς, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται εύρυθμη κυκλοφορία και βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Για αυτό τον λόγο τοποθετήθηκαν:

1. 'Ολες οι ονομασίες των οδών επί τοίχου, σε κάθε διασταύρωση και στο μέσο κάθε οικοδομικού τετραγώνου, σε εμφανή σημεία, για τη διευκόλυνση εξεύρεσης προορισμών, τόσο από τους πεζούς όσο και από τους οδηγούς οχημάτων (310 τεμάχια)

2. Τελική Διαγράμμιση Οδοστρωσίας με υλικό υψηλής αντοχής και αντανακλαστικότητας (155 τ.μ.)

3. Πλαστικοί ανακλαστήρες οδοστρώματος με ανακλαστικά φακίδια και δύο ανακλαστικές επιφάνειες που χρησιμοποιήθηκαν συμπληρωματικά των διαγραμμίσεων (85 τεμάχια)

4. Κυλινδρικοί οριοδείκτες υψηλής αντοχής επαναφερόμενοι, με βάση και διαμέτρου οριοδείκτη περίπου 8cm, ιδιαίτερα υψηλής αντοχής και αντανακλαστικότητας, που μπορούν να υποστούν αλλεπάλληλες διελεύσεις οχημάτων χωρίς να υποστούν ζημιά (100 τεμάχια)

5. Επιδαπέδια σήματα από θερμοπλαστική μεμβράνη στις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ (7 τεμάχια)

6. Πινακίδες ρυθμιστικής υψηλής αντανακλαστικότητας μικρού και μεσαίου μεγέθους, απλής όψης (333 τεμάχια)

7. Στύλοι πινακίδων από γαλβανισμένο σιδηροσωλήνα 3'' (156 τεμάχια)

Συντριβάνι στη συμβολή των οδών Σεφέρη και Σοφούλη

Το συντριβάνι είναι τύπου Compact, για προστασία από βανδαλισμούς ή καταστροφές, πλήρως αυτοματοποιημένο για πολύωρη και μακροχρόνια λειτουργία χωρίς βλάβες και ζημιές και λειτουργεί μέσω χρονοδιακοπτών. Για το φωτισμό του συντριβανιού χρησιμοποιήθηκαν συνολικά εννέα υποβρύχιοι ανοξείδωτοι επιδαπέδιοι προβολείς, τεχνολογίας LED, μεταβλητού χρώματος RGB.

Πρότυπος χώρος γειτονιάς–καλύτερη ποιότητα ζωής

Για το έργο χρησιμοποιήθηκαν νέα υλικά φιλικά στο περιβάλλον (ψυχρά υλικά), με χαμηλό ενεργειακό περιεχόμενο και μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην παραγωγή τους, ανθεκτικότητα στην έντονη χρήση, το πέρασμα του χρόνου και τους πιθανούς βανδαλισμούς, μειωμένες ανάγκης συντήρησης και μεγάλη διάρκεια ζωής (χρήση νέων υλικών για τις πλακοστρώσεις, τη διαμόρφωση οδών ήπιας κυκλοφορίας και την αναμόρφωση πεζοδρομίων, τοποθέτηση ψυχρών υλικών για την εδαφοκάλυψη και τα σκίαστρα).

Η βιοκλιματική ανάπλαση της περιοχής, βασισμένη στις αρχές της αειφορίας, τις επικείμενες κλιματολογικές αλλαγές αλλά και τις τοπικές δημογραφικές συνθήκες, σχεδιάστηκε με κυρίαρχο στοιχείο τη φυτική βλάστηση και έλαβε υπόψη το υπάρχον φυσικό οικοσύστημα.Με τη νέα φυτοτεχνική διαμόρφωση, βελτιώνεται και ενισχύεται το υφιστάμενο πράσινο, συμπληρώνεται η αρχιτεκτονική επέμβαση και αναδεικνύονται οι νέες διαμορφώσεις, βελτιώνεται το μικροκλίμα, δημιουργείται ένα ευχάριστο λειτουργικό περιβάλλον για κατοίκους και επισκέπτες.

Πηγή: voria.gr

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές