Αστέρας Βουλιαγμένης: Ξεκινά η μάχη για το χρυσό συμβόλαιο των 200εκ.ευρώ

Αστέρας Βουλιαγμένης: Ξεκινά η μάχη για το χρυσό συμβόλαιο των 200εκ.ευρώ

Το μεγαλύτερο ιδιωτικό κατασκευαστικό project είναι έτοιμο να ξεκινήσει. Η ανακαίνιση του ιστορικού Αστέρα Βουλιαγμένης έχει εκτιμηθεί να κοστίσει περίπου 200εκ.ευρώ και αφορά τον χώρο των 302 στρεμμάτων και τα ξενοδοχεία Ναυσικά, Αρίων και το εκτός λειτουργίας Αφροδίτη.

Τον διαγωνισμό θα πραγματοποιήσει η EGC Equity Partners που είναι πλέον ο κάτοχος του ακινήτου. Στον διαγωνισμό αναμένεται να δώσουν το παρών όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι της χώρας με το προβάδισμα να δίδεται σε συγκεκριμένο όμιλο που έχει μεγάλη πείρα σε κατασκευές/ανακαινίσεις ξενοδοχείων.

Οι προδιαγραφές των νέων κτιρίων θα είναι πολύ αυστηρές, τόσο στην ποιότητα, όσο και στο περιβαλλοντικό στίγμα, ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις στα υψηλής ποιότητας τουριστικά ακίνητα. Τα έργα πρέπει να ολοκληρωθούν σε χρόνο ρεκόρ δηλαδή σε περίπου 12 μήνες για να ανοίξει τον Απρίλιο του 2018 και να προλάβει την τουριστική περίοδο του 2018.

Οι εργασίες ανακαίνισης περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ανακαίνιση ή και κατεδάφιση υφιστάμενων ξενοδοχείων, την ανέγερση 13 υπερπολυτελών παραθαλάσσιων κατοικιών, την υλοποίηση μαρίνας διεθνών προδιαγραφών, την προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και την αύξηση του πρασίνου κατά 25.000 τετραγωνικά μέτρα.

Μετά το πέρας των εργασιών ανακατασκευής, το "Ναυσικά” θα διαθέτει 132 δωμάτια από τα οποία 22 σουίτες, θα ανακαινιστούν πλήρως οι εσωτερικοί χώροι, ο χώρος της πισίνας και θα δημιουργηθεί bar - restaurant 140 θέσεων δίπλα στη πισίνα.

Το "Αρίων” θα αποτελείται από 122 δωμάτια, εκ των οποίων 20 σουίτες. Θα ανακαινιστούν πλήρως οι εσωτερικοί χώροι, θα υλοποιηθούν συνεδριακοί χώροι και αίθουσες εκδηλώσεων υψηλών προδιαγραφών, θα αναβαθμιστούν/δημιουργηθούν υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις Spa, διεθνών προδιαγραφών και θα ανακαινιστούν πλήρως ο χώρος της πισίνας και οι εξωτερικοί χώροι.

ypodomes.com με πληροφορίες από capital.gr

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές