Κρήτη: 25 εκατ. ευρώ για ΣΒΑΑ σε Χανιά και Ηράκλειο

Κρήτη: 25 εκατ. ευρώ για ΣΒΑΑ σε Χανιά και Ηράκλειο

Προγράμματα ύψους 25 περίπου εκ. ευρώ για την υλοποίηση έργων-παρεμβάσεων που προβλέπουν τα σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) στους δήμους Ηρακλείου και Χανίων υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία των δημάρχων Βασίλη Λαμπρινού και Τάσου Βάμβουκα.

Η χρηματοδότηση των 25 εκ. ευρώ για την υλοποίηση των σχεδίων ΒΑΑ σε πόλεις που έχουν πληθυσμό άνω των 70.000 κατοίκων, όπως ορίζει η Ε.Ε., διασφαλίστηκε από την Περιφέρεια Κρήτης μέσω του ΕΣΠΑ και πρόκειται να υλοποιηθούν δράσεις   που θα προωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική ένταξη και την προστασία του περιβάλλοντος, δημιουργώντας έτσι, πόλεις «πράσινες», ενεργειακά αναβαθμισμένες, πιο φιλικές στον πολίτη. Ειδικότερα ο προϋπολογισμός των δυο αναπτυξιακών προγραμμάτων  ΒΑΑ ανέρχεται για τον δήμο Ηρακλείου στα 14.468.500 ευρώ και για το δήμο Χανίων στα 9.629.000 ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης και οι Δήμαρχοι Ηρακλείου και Χανίων χαρακτήρισαν σημαντική την σημερινή ημέρα για το νησί υπογραμμίζοντας το πνεύμα συγκρητισμού και συνεργασίας ανάμεσα στην Αυτοδιοίκηση Ά και Β΄βαθμού. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε ότι, θα υλοποιηθούν άλλα χρηματοδοτικά «εργαλεία» για τους υπόλοιπους δήμους του νησιού ενώ η Περιφέρεια πρόκειται να διασφαλίσει πρόσθετους πόρους.

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές