Δυτική Ελλάδα: Επιστολή Δημάρχων προς Σπίρτζη για το Φράγμα Πείρου

Δυτική Ελλάδα: Επιστολή Δημάρχων προς Σπίρτζη για το Φράγμα Πείρου

Οι Δήμαρχοι, Πατρέων Κώστας Πελετίδης, Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου, και Ερυμάνθιου, Θάνος Καρπής, καθώς και οι πρόεδροι των ΔΕΥΑ, Πάτρας Ανδρέας Παπανικήτας και Δυτικής Αχαΐας Σπυρίδων Τραχάνης, με κοινή τους επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, ζητούν άμεσα απαντήσεις για το ζήτημα του φράγματος Πείρου–Παραπείρου. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο σας στις 19-7-2016, αντιπροσωπεία φορέων της περιοχής μας αποτελούμενη από τους Δημάρχους Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου  και τους Προέδρους των ΔΕΥΑ Πάτρας, και Δυτικής Αχαΐας,  συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα  του Υπουργείου κ. Δέδε στην οποία συζητήθηκε διεξοδικά η δημιουργία φορέα διαχείρισης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου.

Αναπτύχθηκε εμπεριστατωμένα η κοινή θέση των παραπάνω φορέων ότι η δημιουργία  διαδημοτικού φορέα διαχείρισης ο οποίος θα λειτουργεί στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας  για τη διαχείριση, τη συντήρηση και την κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης και άρδευσης  θα έχει ως αποτέλεσμα  την υπερβολική αύξηση της τιμής του νερού για τα λαϊκά στρώματα της πόλης και τους αγρότες της περιοχής οι οποίοι ήδη πλήττονται από τις πολιτικές των Κυβερνήσεων.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να εξασφαλίζεται σε επάρκεια, φθηνό και υγιεινό για όλους. Η διαχείριση του φράγματος  Πείρου-Παραπείρου πρέπει να γίνεται από Εθνικό Δημόσιο Οργανισμό Υδάτινων Πόρων θα χρηματοδοτείται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, θα προβαίνει σε προσλήψεις, θα υλοποιεί τα απαιτούμενα έργα και θα κάνει παρεμβάσεις  για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Η δέσμευση του κ. Δέδε ήταν ότι θα σας ενημερώσει για τις παραπάνω θέσεις και τα επιχειρήματα των φορέων και ότι σύντομα  θα υπάρξει συνάντηση με την παρουσία σας  στην οποία η κυβέρνηση να καταθέσει τις προτάσεις της προς συζήτηση. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τις προθέσεις και τις προτάσεις της Κυβέρνησης  ακόμα και μετά από ανάλογη επιστολή  του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας  κ. Νικολάου για επίσπευση  της αναμενόμενης σύσκεψης.

Θεωρούμε ότι η πρακτική αυτή δρομολογεί ενέργειες που είναι σε βάρος των κατοίκων της περιοχής με δυσμενείς συνέπειες για αυτούς. Είναι επιτακτική ανάγκη να παρθούν αποφάσεις για ένα έργο ζωτικής σημασίας και προς όφελος των κατοίκων της περιοχής  και να αξιοποιηθούν τα εκατομμύρια ευρώ που έχουν προέλθει  από τις φορολογίες των πολιτών».

 

 

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές