Αλεξανδρούπολη: Επεκτείνεται το δίκτυο ποδηλατόδρομων

Αλεξανδρούπολη: Επεκτείνεται το δίκτυο ποδηλατόδρομων

Την επέκταση των ποδηλατοδρόμων της Αλεξανδρούπολης αποφάσισε ομόφωνα, με γνώμονα την μεγάλη προτίμηση που δείχνουν οι Αλεξανδρουπολίτες στο συγκεκριμένη μέσο, το δημοτικό συμβούλιο σε πρόσφατη συνάντησή του.
Σύμφωνα το gnomionline.gr, το έργο αφορά στην επέκταση του ήδη υπάρχοντος ποδηλατοδρόμου σε δύο διακριτές διαδρομές:

    Λ. Δημοκρατίας & Λ. Μάκρης

Αφορά στην επέκταση του ποδηλατοδρόμου επί της οδού Λ. Δημοκρατίας (κεντρική οδός) & Μάκρης από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό 28ης Οκτωβρίου (τέλος υφιστάμενου τμήματος) έως τον κόμβο Παπαναστασίου (υφιστάμενη χάραξη).
Συγκεκριμένα, Το τμήμα 1 μήκους 280μ, ξεκινά από το ύψος του κλειστού γυμναστηρίου της πόλης και οδεύει κατά μήκος της κεντρικής οδού (νότια στο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων), έως τη διασταύρωση με την οδό Β. Αλεξάνδρου (συνδέεται με το υπό σχεδιασμό παραλιακό τμήμα του ποδηλατοδρόμου).
Το τμήμα 2 μήκους 320μ, από διαμορφωμένη διαδρομή εντός του Πάρκου, οδηγείται έως την διασταύρωση με την οδό Παπαναστασίου, όπου και συνδέεται με υφιστάμενο τμήμα διπλού ποδηλατοδρόμου (διατρέχει το σύνολο της οδού Παπαναστασίου).
Το συνολικό μήκος του υπό σχεδιασμό τμήματος, υπολογίζεται στα 0,65 χλμ.

    Αλεξάνδρου – Πλ. Ελευθερίας (παραλιακός)

Αφορά στην υλοποίηση νέου ποδηλατοδρόμου επί της οδού Β. Αλεξάνδρου (παραλιακής) από το ύψος της διασταύρωσης με τη Λ. Δημοκρατίας έως τον κυκλικό κόμβο μεταξύ της B. Αλεξάνδρου και Καραολή & Δημητρίου (πλατεία Ελευθερίας).
Συγκεκριμένα, το τμήμα 1 μήκους 800μ, οδεύει μέσω της παραλιακής οδού έως το ύψος της πλατείας του αναψυκτήριου της Αργώ.
Το τμήμα 2 μήκους 850μ, σε απόλυτη συνέργεια με τη διαμορφωμένη κατάσταση του πάρκου, οδηγείται έως την πλατεία του Φάρου και στη συνέχεια δια μέσω της κεντρικής νησίδας της οδού B. Αλεξάνδρου, καταλήγει στον κεντρικό επιβατικό σταθμό του ΟΣΕ, του Αστικού ΚΤΕΛ και του λιμένα της πόλης.
Το συνολικό μήκος του υπό κατασκευή τμήματος, υπολογίζεται στα 1,65 χλμ.
Παράλληλα, το έργο προβλέπει, στο σημείο του πλατώματος μεταξύ γηπέδου και πάρκου Εγνατία, τη δημιουργία χώρου στάθμευσης, με είσοδο – έξοδο, πορείες οχημάτων καθώς και ειδικά διαμορφωμένες θέσεις για τα οχήματα.

Παράλληλα, μονοδρομείται η Β. Αλεξάνδρου, από το ύψος της στροφής του ξενοδοχείου Εγνατία έως την οδό Κύπρου, με φορά από ανατολικά προς δυτικά, και επεκτείνεται νέος ποδηλατόδρομος επί της οδού Κύπρου και από τον κόμβο με τη Β. Αλεξάνδρου, έως την είσοδο του λιμανιού.

από το e-evros με στοιχεία από τη Γνώμη

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές