Απεργία Πέμπτης: Πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Απεργία Πέμπτης: Πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ημέρα της Γενικής Απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, έναντι του ασφαλιστικού.

Επαγγελματίες, έμποροι και μισθωτοί στις επιχειρήσεις αποφάσισαν να κλείσουν τα καταστήματά τους. Στην απεργία συμμετέχουν γιατροί, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί.

Επίσης, απεργούν ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η ΠΝΟ-ΝΑΤ με την κινητοποίηση να αρχίζει στις 6 το πρωί της Πέμπτης. Στην απεργία συμμετέχουν, ακόμη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, οι οδηγοί ταξί.

Στάσεις εργασίας στα μέσα μεταφοράς
Στάσεις εργασίας για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκτός από τα τρόλεϊ που θα μείνουν ακινητοποιημένα.

Τα λεωφορεία θα κινηθούν από 9:00 το πρωί έως 21:00 το βράδυ. Μετρό, τραμ και Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος θα κινηθούν από τις 10:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα.

Δεν θα κινηθούν Προαστιακός και ΟΣΕ ενώ δεν θα εκτελούνται δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα μεταξύ Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Κλειστά θα είναι τα βενζινάδικα λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Η κεντρική συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι στις 11:00 πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ δική του συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10:30 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ.

Την Πέμπτη θα ακυρωθούν αρκετές πτήσεις της Ολυμπιακής με προορισμό νησιά, όπως η Πάρος, η Μήλος, η Κάλυμνος, η Λέρος, λόγω της στάσης εργασίας που κήρυξε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπάλληλων της ΥΠΑ, από τις 8:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι.

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές