Υποθαλάσσιος Αγωγός Αίγινας: Προβάδισμα για την ΑΚΤΩΡ στο διαγωνισμό

Υποθαλάσσιος Αγωγός Αίγινας: Προβάδισμα για την ΑΚΤΩΡ στο διαγωνισμό

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την Κατασκευή του Υποθαλάσσιου Αγωγού Σύνδεσης της Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ. Οι 5 μνηστήρες κατέθεσαν τις τεχνικές προσφορές τους και προβάδισμα βάσει της βαθμολογίας που δόθηκε από την Επιτροπή του Διαγωνισμού παίρνει η ΑΚΤΩΡ.

Σύμφωνα με το Πρακτικό ΙΙΙ της Επιτροπής οι βαθμολογίες είναι οι παρακάτω: 1.ΑΚΤΩΡ 89,51 2.ΙΝΤΡΑΚΑΤ 84,91 3.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ 83,20 4.ΑΑΓΗΣ-ΑΚΩΝ 82,79, ΑΡΧΙΚΟΝ 79,98.

Όλες οι ενστάσεις που κατατέθηκαν απορρίφθηκαν και ο διαγωνισμός πλέον μπορεί να περάσει στον τρίτο και καθοριστικό γύρο που είναι η κατάθεση των οικονομικών προσφορών. Σε αυτό το φαβορί εκ της βαθμολογίας είναι η ΑΚΤΩΡ καθώς η ΙΝΤΡΑΚΑΤ θα πρέπει να είναι κατά περίπου 9% φθηνότερη για να πάρει το έργο από τα χέρια του ισχυρού ελληνικού κατασκευαστικού ομίλου.

Το έργο έχει κόστος 30.135.000 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, χωρίς ΦΠΑ 24,5εκ.ευρώ) και ο χρόνος υλοποίησης είναι 52 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Εφόσον οι οικονομικές προσφορές κατατεθούν μέχρι τον Φεβρουάριο και τελικά προκύψει ανάδοχος ο οποίος θα υπογράψει μέχρι το τέλος καλοκαιριού, τότε το έργο οριακά θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2021.

Το έργο έχει πολυδιαφημιστεί εδώ και 4 χρόνια και θεωρείται κρίσιμο για να σταματήσει το πρόβλημα λειψυδρίας του νησιού. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα μεγάλα έργα του 2015 που προχωρά σε υλοποίηση.

Το έργο θα εκτελεστεί στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νήσων Σαλαμίνας και Αίγινας. Έχει την αφετηρία του νότια του υφιστάμενου λιμενίσκου στην περιοχή της παραλίας Περάνης στη Σαλαμίνα και την κατάληξή του δυτικά του λιμένα Λεοντίου στην Αίγινα ακολουθώντας μια ευθυτενή χάραξη που παρακάμπτει τις νησίδες Λαγούσες από τα ανατολικά. Το συνολικό οριζόντιο μήκος του χερσαίου και υποθαλάσσιου τμήματος ανέρχεται σε 14,2 χλμ.

Η χρηματοδότηση του έργου θα προέλθει από το Νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και το ΠΕΠ Αττικής. Στα κριτήρια ανάθεσης πλέον της οικονομικότερης προσφοράς θα τεθούν υπόψη ακόμα η πληρότητα και αρτιότητα της τεχνικής προσφοράς, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του υλικού των σωλήνων, η μέθοδος κατασκευής και πόντισης του σχετικού εξοπλισμού και η ασφάλεια του κατασκευασμένου έργου.


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το αντικείμενο της δημοπρασίας περιλαμβάνει:
— την εκπόνηση της Μελέτης Εφαρμογής του έργου και κάθε είδους συμπληρωματικής μελέτης και έρευνας, που προβλέπεται από τα Τεύχη Δημοπράτησης.
— την κατασκευή των έργων Πολιτικού Μηχανικού (χερσαίων και θαλάσσιων), όπως αυτά καθορίζονται στα Τεύχη Δημοπράτησης.
— τις δοκιμές ολοκλήρωσης του έργου,
— τη συντήρηση του έργου για χρονικό διάστημα τριάντα έξη (36) μηνών.
Όπου αναφέρεται ο όρος υποθαλάσσιος αγωγός εννοείται αγωγός ή και σύστημα αγωγών υδραυλικά ισοδύναμων για παροχή Q=21 500 m³/ημέρα.
Επίσης στο αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας περιλαμβάνεται και κάθε εργασία ή προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού, η οποία είναι αναγκαία για την ολοκληρωμένη κατασκευή και άρτια λειτουργία του Έργου, έστω και αν δεν αναφέρεται ρητά στα Τεύχη Δημοπράτησης.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές