Επέκταση της Αττικής Οδού με δώρο την Αττική Οδό

Επέκταση της Αττικής Οδού με δώρο την Αττική Οδό

Στα σκαριά μπαίνουν οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού ύστερα σχεδόν από 6 χρόνια απραξίας (όταν είχε παρουσιαστεί και πάλι κάποια πρόταση). Στη συνάντηση εργασίας που είχαν η Hellastron με το Υπουργείο Υποδομών, παρουσιάστηκε από τον Γιάννη Μπακογιάννη Διευθυντή Προγραμματισμού Υποδομών με Σύμβαση Παραχώρησης, το μέλλον της Αττικής Οδού.

Βασικός στόχος είναι να μαζευτούν όλες οι επεκτάσεις που τρέχουν "μόνες τους" στο Πακέτο Γιουνκέρ ή σε συνδυασμο με άλλα έργα και μαζί με κάποιες άλλες να δημιουργήσουν ένα σοβαρό πακέτο νέων επεκτάσεων στην περιοχή της Αττικής. Παράλληλα με αυτό τον τρόπο ενδεχόμενη αποτυχία εύρεσης κεφαλαίων από το Πακέτο Γιουνκέρ θα περάσει αναίμακτα και δεν θα μπουν αυτά τα έργα στα συρτάρια του Υπουργείου.

Το σενάριο που παρουσιάστηκε αφορά την επέκταση των παρακάτω οδικών αξόνων:
-Ολοκλήρωσης της Περιφερειακής Υμηττού με αστική σήραγγα από Λ.Καρέα μέχρι Λ.Βουλιαγμένης (περίπου 3χλμ)
-νεό τμήμα Κορωπί-Λαύριο
-επέκταση της Λ.Κύμας μέχρι την Εθνική Οδό με αστική σήραγγα (περίπου 3χλμ)
-επέκταση από την περιοχή των Σπάτων που σήμερα σταματά η Αττική Οδός μέχρι τη Λ.Μαραθώνος.

Από τα παραπάνω σε ώριμο στάδιο είναι σχεδόν όλες οι επεκτάσεις πλην από την αστική σήραγγα της Περιφερειακής Υμηττού που βρίσκεται στα "σπάργανα".

Σημαντικό στοιχείο του σεναρίου είναι η τελική ωρίμανση των μελετών, απόκτησης ΜΠΕ και τευχών δημοπράτησης μέχρι το 2019 προκειμένου τα έργα μέσα από μία 5ετή κατασκευαστική περίοδο να ολοκληρωθούν το 2024. Η χρονιά αυτή δεν είναι τυχαία καθώς τότε λήγει η περίοδος παραχώρησης της Αττικής Οδού. Όπως περιγράφεται στο σενάριο στοιχείο του διαγωνισμού θα είναι όχι μόνο η κατασκευή-συντήρηση-λειτουργία αυτών των επεκτάσεων αλλά και η συντήρηση-λειτουργία της υπάρχουσας Αττικής Οδού.

Αυτό είναι ουσιαστικά και το "τυράκι" για τους υποψήφιους επενδυτές καθώς οι επεκτάσεις αυτές είναι συμπληρωματικές και δεν αναμένεται να χρησιμοποιούνται από το πλήθος των οχημάτων που έχει η σημερινή Αττική Οδός. Ένα άλλο στοιχείο που δεν έχει εκτιμηθεί προς το παρόν είναι το κόστος τους καθώς μιλάμε για αστικές σήραγγες με απρόβλεπτη κατασκευαστική εξέλιξη σε δύσκολες περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Από την άλλη είναι η πρώτη φορά που έστω δειλά βγαίνει μία πρώτη προσπάθεια για την αναγέννηση των επεκτάσεων της Αττικής Οδού. Από το 2001 έχουν γίνει πολλές εξαγγελίες για την επέκταση τους αλλά ποτέ δεν είχε βρεθεί το κατάλληλο "μείγμα" για να προχωρήσει το πλάνο.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές