Περιφερειακή Θεσσαλονίκης: Ολοκληρώνεται ο πολυεπίπεδος Ανισόπεδος Κόμβος 16

Περιφερειακή Θεσσαλονίκης: Ολοκληρώνεται ο πολυεπίπεδος Ανισόπεδος Κόμβος 16

Με σημαντική χρονική καθυστέρηση ολοκληρώνεται το μεγάλο έργο του Ανισόπεδου Κόμβου Κ16 στη συμβολή του ΠΑΘΕ με την Περιφερειακή Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, πηγές της Περιφέρειας δήλωσαν στην ιστοσελίδα voria.gr οτι το έργο του κόμβου Κ16 θα ολοκληρωθεί μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα και θα δοθεί πλήρως σε λειτουργία. Εκείνο που θα είναι ημιτελές είναι η σύμβαση παραχώρησης, καθώς ένα μέρος συνεργασιών, οι οποίες αφορούν κυρίως το παράπλευρο δίκτυο δεν θα έχει ολοκληρωθεί για λόγους ανεξάρτητους από τη θέληση της Περιφέρειας, καθώς έχουν να κάνουν με τις καθυστερήσεις στις απαλλοτριώσεις. Μόλις αυτη η εκκρεμότητα διευθετηθεί, η Περιφέρεια θα προχωρήσει αμέσως στην δημοπράτηση του υπολοιπόμενου μικρού μέρους του έργου.


Το έργο της μετατροπής της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης σε κλειστό αυτοκινητόδρομο είναι ένα όνειρο πολλών ετών για την πόλη. Το όνειρο αυτό γίνεται πραγματικότητα καθώς 3 έργα προϋπολογισμού άνω των 200εκ.ευρώ είναι σε εξέλιξη.

Η πρώτη είναι αυτή του υπερ-κόμβου Κ16 με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας και κατασκευαστή την J&P ΑΒΑΞ, η δεύτερη είναι στο τμήμα Α/Κ16-Α/Κ Μακρυγιάννη και κατασκευαστή την Δομοτεχνική και η τρίτη είναι στο τμήμα Α/Κ Μακρυγιάννη-Α/Κ Ευκαρπίας και κατασκευαστή την Ιντρακάτ. Οι 2 τελευταίες εργολαβίες έχουν φορέα υλοποίησης την Εγνατία Οδό Α.Ε.

Η ολοκλήρωση στο σύνολο της, της Ανισοπεδοποίησης της Δυτικής Πλευράς της Περιφερειακή Θεσσαλονίκης αναμένεται μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.

Αποτελεί τον μοναδικό διαμπερή αυτοκινητόδρομο που ουσιαστικά όχι μόνο θα επιτρέπει την αβίαστη κίνηση των οχημάτων από την μία πλευρά της Θεσσαλονίκη στην αλλά παίζει σημαντικό ρόλο στις μετακινήσεις καθώς ενώνει τον ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό με την πόλη της Θεσσαλονίκης, τον υπόλοιπο Νομό και την Χαλκιδική.

Ταυτόχρονα θα υπάρχει απευθείας (σχεδόν) σύνδεση του λιμανιού της πόλης με το Αεροδρόμιο δημιουργώντας ένα σημαντικό δίπολο μετακίνησης που θα πραγματοποιείται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές