Στη Βουλή ερώτηση για το έργο του νέου οδικού άξονα σύνδεσης Ρόδου-Αεροδρομίου

Στη Βουλή ερώτηση για το έργο του νέου οδικού άξονα σύνδεσης Ρόδου-Αεροδρομίου

Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων κατέθεσαν ο Τομεάρχης Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής με τον βουλευτής Δωδεκανήσου με τη Νέα Δημοκρατία Κόνσολος Εμμανουήλ σχετικά με την υλοποίηση του οδικού έργου της Μεσογειακής χάραξης του Αεροδρομίου με την πόλη του έργου.

Όπως αναφέρεται η Ροδος χρειάζεται λόγω της τουριστικής της ανάπτυξης νέες υποδομές και μία από αυτές είναι ο νέος οδικός άξονας που θα συνδέει την πόλη με το Αεροδρόμιο. Σε σχέση με τον σημερινό δρόμο θα μειωθεί η απόσταση κατά 4χλμ.

Οι κύριοι Καραμανλής και Κόνσολας χαρακτηρίζουν αναγκαία υποδομή που θα αλλάξει τον χάρτη των οδικών μεταφορών της Ρόδου, θα μειώσει την απόσταση της πρωτεύουσας από το Αεροδρόμιο και γενικότερα θα διευκολύνει χιλιάδες μετακινήσεις καθημερινά, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες θα αποσυμφορήσει από τον κυκλοφοριακό φόρτο τον παραλιακό δρόμο ακι τον αστικό ιστό.

Όπως υποστηρίζουν, οι μελέτες είναι μερικώς ολοκληρωμένες ενώ έχει εγκριθεί και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Το μήκος του νέου δρόμου θα είναι 9χλμ και θα διαθέτει 2 λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας ενώ θα υπάρχει στηθαίο ασφαλείας. Θα συνδέεται με το οδικό δίκυο της περιοχής με 3 ισόπεδους κόμβους σε Νέο Νοσοκομείο, Κανδήλι, Ιαλυσό. Στην πόλη της Ρόδου θα συνδέεται με προέκταση της οδού Γ.Σεφέρη.

Ο σημερινός δρόμος είναι ιδιαίτερα στενός σε αρκετά σημεία και η παρουσία δεκάδων ξενοδοχείων το καλοκαίρι κάνει ιδιαίτερα δυσχερή την μετακίνηση πολιτών και τουριστών προς την πόλη ή το Αεροδρόμιο.


Για να τεθεί σε υλοποίηση ο νέος άξονας απαιτείται:
α.η ολοκλήρωση των μελετών που απαιτούνται
β.η ολοκλήρωση των πράξεων απαλλοτρίωσης
γ.η ένταξη του έργου στο ΠΔΕ ή στο ΕΣΠΑ

Οι ερωτήσεις που θέτους οι κύριοι Καραμανλής και Κόνσολας είναι αν το Υπουργείο Υποδομών προτίθεται να ολοκληρώσει τις μελέτες και τις απαλλοτριώσεις, αν προτίθεται να εντάξει το έργο σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και αν στις προθέσεις του Υπουργειου είναι η επέκταση του δρόμου αυτού μέχρι την είσοδο του Αεροδρομίου και μέχρι την Εθνική Οδό Ρόδου-Λίνδου.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές