Αυτοκινητόδρομος Ε65: Ξεκινάει το Λαμία-Ξυνιάδα, μέχρι το 2020 έτοιμο

Αυτοκινητόδρομος Ε65: Ξεκινάει το Λαμία-Ξυνιάδα, μέχρι το 2020 έτοιμο

Τον υπό ολοκλήρωση αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος Ε65, επιθεώρησε χθες ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Από το κεντρικό εργοτάξιο του Ε65 ανακοίνωσε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2017 ξεκινάνε οι κατασκευαστικές εργασίες στο νότιο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος Ε65 Λαμία – Ξυνιάδα.

Παράλληλα, το Μάρτιο του 2017 ολοκληρώνεται το έργο με σύμβαση παραχώρησης που αφορά στο τμήμα Ξυνιάδα – Τρίκαλα, στο οποίο το τελευταίο δεκαπεντάμηνο προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες κατασκευής, χάρις στις συστηματικές παρεμβάσεις του Υπουργείου Υποδομών, το οποίο όλο αυτό το διάστημα κατάφερε να επιλύσει μια σειρά εκκρεμοτήτων και εμπλοκών που εμπόδιζε την απρόσκοπτη πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών.

Τέλος, για το βόρειο τμήμα του Ε65 ανέφερε ότι διαπραγματεύσεις του Υπουργείου με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να τελεσφορήσουν τους πρώτους μήνες του 2017.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός "Όπως είδατε κι εσείς ο Ε65 στο μεγαλύτερο ποσοστό του είναι έτοιμος. Μένει ένα 10% για να ολοκληρωθεί το έργο εντός των χρονοδιαγραμμάτων, άρα τον Μάρτιο η Θεσσαλία θα έχει το κεντρικό τμήμα του αυτοκινητόδρομου, όπως συμβατικά ορίζεται μετά την αναθεώρηση. Εμείς μες στον Δεκέμβριο μετά την απόφαση της Διυπουργικής προχωράμε την ανάθεση του πρώτου τμήματος για να υπάρχει επιτέλους ένας αυτοκινητόδρομος που θα συνδέει την ΠΑΘΕ με την Εγνατία και ολοκληρώνουμε τους πρώτους μήνες του 2017 την διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να μπορέσει να προχωρήσει και το Βόρειο τμήμα του Ε65.

Πιστεύω ότι ο δρόμος αυτός θα δώσει ανάσα στην Ηπειρωτική Ελλάδα, την απαραίτητη σύνδεση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας και προφανώς όλα τα πλεονεκτήματα για την μεταφορά των προϊόντων της ενδοχώρας μας προς τα μεγάλα αστικά κέντρα και προς τα λιμάνια και βέβαια προς τον σιδηρόδρομο μιας που το ίδιο διάστημα ολοκληρώνεται και η σιδηροδρομική ΠΑΘΕ, όπως είδατε και πριν".

ΛΑΜΙΑ-ΞΥΝΙΑΔΑ
Σε ερώτηση του ypodomes.com για την εκκίνηση των έργων στο νότιο τμήμα Λαμία-Ξυνιάδα δήλωσε πως έχει ληφθεί απόφαση στην Διυπουργική επιτροπήγια να ανατεθεί μέσα στον Δεκέμβριο το νότιο τμήμα του Ε65, να ξεκινήσει στις αρχές τυ 2017 και να ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.

ΤΡΙΚΑΛΑ-ΕΓΝΑΤΙΑ
Για αυτό το τμήμα είπε πως εξακολουθούν οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να έχουμε χρηματοδότηση για το Βόρειο τμήμα του Ε65 ενώ "προβλέφθηκε από την αναθεώρηση ότι και το νότιο και το βόρειο τμήμα μπορούν να προχωρήσουν με την ίδια σύμβαση παραχώρησης για την κατασκευή της, όμως οι δρόμοι του βόρειου και του νότιου τμήματος θα είναι δημόσιοι δρόμοι. Δεν ανήκουν ως λειτουργία στον παραχωρησιούχο, που έχει κάνει το μεσαίο τμήμα".

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές