ΒΟΑΚ: Νέα ερώτηση στη Βουλή για την ...αιώνια δημοπράτηση του Πάνορμος-Εξάντης

ΒΟΑΚ: Νέα ερώτηση στη Βουλή για την ...αιώνια δημοπράτηση του Πάνορμος-Εξάντης

Νέα ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων σχετικά με την ...αιώνια δημοπράτηση του οδικού έργου που αφορά την αναβάθμιση σε αυτοκινητόδρομο του τμήματος του ΒΟΑΚ, Πάνορμος-Εξάντης στο Ρέθυμνο.

Αυτή τη φορά από την Δημοκρατική Συμπαράταξη και τον βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου που σημειώνει ότι η ανάθεση του έργου έχει καθυστερήσει 2 χρόνια.

Ο κος Κεγκέρογλου ρωτά γιατί κωλυσιεργεί η οριστική ανάθεση του έργου, αν έχει ζητηθεί η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και αν ναι ποιο είναι το περιεχόμενο της γνωμοδότησης αυτής.

Ανάδοχος είναι η κοινοπραξία Κ/Ξ Γ. ΠΕΤΡΗΣ ΑΤΕ - ΤΕΚΑΛ ΑΕ με έκπτωση 35,55%. Αρχικά στη θέση της ΤΕΚΑΛ ήταν η Αθωνική Τεχνική η οποία λόγω οικονομικών προβλημάτων αποχώρησε.

Η δημοπράτηση είχε πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου 2014 . Το τμήμα ανήκει στον βασικό οριζόντιο οδικό άξονα του ΒΟΑΚ στην Κρήτη. Φορέας Υλοποίησης είναι ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ (ΟΑΚ ΑΕ).

Πρόκειται για τμήμα που θα μετατραπεί σε κλειστό αυτοκινητόδρομο με όριο ταχύτητας τα 120χλμ./ώρα. Το τμήμα αυτό φυσικά είναι σχετικά μικρό με μήκος 9.960 μέτρα και θα περιλαμβάνει την μετατροπή του τμήματος σε κλειστό αυτοκινητόδρομο που θα διαθέτει 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με αρχή την υφιστάμενη γέφυρα Γεροποτάμου και ολοκλήρωση την περιοχή του οικισμού Εξάντης.

Το οδικό έργο «Πάνορμος – Εξάντης» του ΒΟΑΚ στον Ν. Ρεθύμνου, έχει προϋπολογισμό 64.500.000 Ευρώ και θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα φετινά έργα. Η ολοκλήρωση των έργων προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 48 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές