ΒΟΑΚ: Συνεχίζονται οι ζυμώσεις για τον Αυτοκινητόδρομο της Κρήτης

ΒΟΑΚ: Συνεχίζονται οι ζυμώσεις για τον Αυτοκινητόδρομο της Κρήτης

Με ζυμώσεις συνεχίζεται η προσπάθεια για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση για τον Αυτοκινητόδρομο της Κρήτης, τον γνωστό ΒΟΑΚ. Όλο αυτό το διάστημα στο Υπουργείο Υποδομών γίνονται επαφές με την ΕΤΕπ προκειμένου να γίνει δυνατή η χρηματοδότηση του έργου που σε πρώτη φάση θα αφορά σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΜΕ το τμήμα Ηράκλειο-Χανιά.

Το δύσκολο κομμάτι αφορά το πως θα γίνει η εξόφληση της επένδυσης του αυτοκινητόδρομου και όπως φαίνεται από μόνες τους οι πληρωμές διαθεσιμότητας δεν είναι αρκετές. Έτσι έχει μπει στο τραπέζι η υπόθεση της βινιέτας, του αυστριακού συστήματος διοδίων που χρεώνει χρονικά (μέρα, εβδομάδα, μήνα, χρόνο) και όχι χιλιομετρικά. Σε αυτό χρειάζεται ακόμα ωρίμανση για το αν τελικά μπορέσει να ενταχθεί στα "όπλα" του Υπουργείου για να πείσει τα στελέχη της ΕΤΕπ και φυσικά την τοπική κοινωνία.

Ένα άλλο όπλο που έβγαλε πρόσφατα το Υπουργείο Υποδομών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι η κατά περίπτωση χρήση του Ανταγωνιστικού Διαλόγου στα πλαίσια της προπαρασκευαστικής διαβούλευσης για τον αυτοκινητόδρομο. Αυτό το όπλο το Υπουργείο σχεδιάζει να το εφαρμόσει στο σχεδιασμό του έργου, τη χάραξη, τις απαλλοτριώσεις, προκειμένου στην περίοδο της κατασκευής να μην υπάρχουν αντιδράσεις από τους φορείς των περιοχών που θα περάσει ο δρόμος (όσον αφορά τα κομμάτια με τις νέες χαράξεις) ή στα κατά τόπους προβλήματα που μπορεί να προκύψουν με απαιτήσεις για συνοδά έργα κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Όπως όλα δείχνουν το επόμενο τρίμηνο θα είναι και το πιο κρίσιμο για τις διαδικασίες που θα κλειδώσουν το έργο. Επιθυμία του Υπουργείου είναι μέσα στο 2017 να ξεκινήσει ο διαγωνισμός με την προεπιλογή των συμμετεχόντων και από εκεί και έπειτα να υπάρξει μία περίοδος διαβούλευσης, να κατατεθούν οι τεχνικές και οικονομικές προσφορές για να προκύψει ο ανάδοχος.

Αυτή την εποχή ετοιμάζεται η δημοπράτηση για τη Στρατηγική Μελέτη για την οποία εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 4εκ.ευρώ.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές