Επενδύσεις ύψους 67 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η ΕΔΑ Αττικής

Επενδύσεις ύψους 67 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η ΕΔΑ Αττικής

Επενδύσεις 67 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε ότι θα κάνει η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ) για το διάστημα 2017-2021 ενώ υπολογίζεται ότι θα αναπτυχθούν 100 χλμ. Δικτύου και τεχνικών έργων. Για το 2017 η επιχείρηση στοχεύει σε 12.000 νέες συνδέσεις ενώ θα περάσουν 3,7 εκατ. MW από το σύστημα Αττικής.  Η εταιρεία θα δαπανήσει 11 εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις για το δίκτυο και προωθητικά σχήματα.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, κ. Χρήστος Μπαλάσκας σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους την Τρίτη, στόχος είναι η αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου για να υπάρχει μια βιώσιμη αγορά.  Πρέπει να υπάρχουν πολλοί πάροχοι και αυτό γίνεται όταν μια «πίτα» μεγαλώνει. Αυτό οδηγεί και στη μείωση των τιμών για τους τελικούς καταναλωτές».

Κύριος σκοπός της εταιρείας από την αρχή λειτουργίας της είναι η μείωση του συνολικού κόστους σύνδεσης για τους καταναλωτές, αφού το κόστος αυτό αποτελεί και το βασικό  ανασταλτικό παράγοντα στην απόφασή τους να συνδεθούν με το δίκτυο διανομής.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΔΑ Αττικής επιδιώκει τη σύνδεση 12.000 νέων νοικοκυριών εντός του 2017 παρέχοντας σημαντικά οικονομικά κίνητρα που μειώνουν έως και 50% το συνολικό κόστος σύνδεσης για μια πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση ή για ένα μεμονωμένο διαμέρισμα που θα επιλέξει αυτόνομη σύνδεση.

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές