Άγονος κρίθηκε ο διαγωνισμός για τα 11+1 αιολικά πάρκα

Άγονος κρίθηκε ο διαγωνισμός για τα 11+1 αιολικά πάρκα

Ο διαγωνισμός της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. για την ανακατασκευή (repowering) αλλά και τη δημιουργία 12 αιολικών πάρκων, συνολικής ισχύος 31,8 MW σε Αιγαίο, Εύβοια και Κρήτη, κρίθηκε τελικά άγονος με την εταιρεία να σχεδιάζει την επόμενη μέρα για την επανεκκίνηση των σχετικών διαδικασιών βάσει του άρθρου 269 του ν. 4412/16, περί δημοσίων συμβάσεων και προμηθειών.

Το άρθρο προβλέπει ότι οι αναθέτοντες φορείς μπορούν να χρησιμοποιούν μια διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη προκήρυξη διαγωνισμού, στην περίπτωση που στη διαδικασία με προηγούμενη προκήρυξη διαγωνισμού, δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά ή καμία από τις υποβληθείσες προσφορές δεν ήταν κατάλληλη. 

Ο διαγωνισμός είχε αρχικά οριστεί για τις 30 και 31 Ιανουαρίου 2017 και στη συνέχεια παρατάθηκε έως τις 2 και 3 Μαρτίου. Η παράταση που δόθηκε ωστόσο από την ΔΕΗΑΝ, δεν στάθηκε αρκετή για να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός με επιτυχία και να περάσουν τα έργα στο επόμενο στάδιο. Εμπόδια που, εν τω μεταξύ προέκυψαν, είχαν ως αποτέλεσμα να μην κατατεθούν προσφορές από τους ενδιαφερόμενους αναδόχους.  

Υπενθυμίζεται πως τα 11+1 αιολικά πρόκειται να εγκατασταθούν σε: Μαρμάρι Ευβοίας, Περδίκι Ικαρίας, Άγιο Ιωάννη Καρπάθου, Σιγρί Λέσβου, Βίγλα Λήμνου, Λακάκια Πυθαγορείου Σάμου, Μελανιό και Ποταμιά Χίου, Προφήτη Ηλία Ψαρών, Τηγάνι Μυκόνου (νέο), Μαμάδο Τήνου (νέο) και Μονή Τοπλού Κρήτης με συνολικό προϋπολογισμό 38,52 εκατ. ευρώ. Χρονικός ορίζοντας για την λειτουργία των ΑΠ έχει οριστεί για το 2018

 

Φίλιππος Παναγόπουλος-ypodomes.com 

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές