Νέα ισχυρή άνοδος 7,8% τον Φεβρουάριο για το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας

Νέα ισχυρή άνοδος 7,8% τον Φεβρουάριο για το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας

Νέα αύξηση παρουσίασε το Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος της Αθήνας, καθώς η επιβατική του κίνηση αυξήθηκε κατά 7,8% και έφτασε 1.070.294 επιβάτες, ενώ συνολικά για το πρώτο δίμηνο τους 2,33 εκατ. επιβάτες από 2,16 εκατ.επιβάτες πέρυσι.

Η κίνηση εσωτερικου παρουσίασε μικρή μείωση της τάξης του -2% ενώ η κίνηση εξωτερική είχε ισχυρή ανάπτυξη +14,6%.

Κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 1,12 εκατομμύρια επιβάτες και κατέγραψε άνοδο της τάξης του 5,1%, παρά την επιπλέον ημέρα του περσινού δίσεκτου έτους. Αν και οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν μικρή πτώση της τάξης του 2,4%, οι διεθνείς επιβάτες συνέχισαν τη δυναμική άνοδό τους κατά 10,5% διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τους πρώτους 2 μήνες η κίνηση εσωτερικού δείχνει να είναι ο "αδύναμος κρίκος" μιας και τον Ιανουάριο είχαμε πτώση 1,7% και τον Φεβρουάριο 2,4% διαμορφώνοντας ένα μέσο όρο -2%.

Από την άλλη η αύξηση της κίνησης από το εξωτερικό είναι ιδιαίτερα ισχυρή καταγράφοντας εντυπωσιακά νούμερα. Τον Ιανουάριο είχαμε αύξηση 18,5% και τον Φεβρουάριο 10,5%.

Όλα αυτά ενώ συνεχίζουν να καταγράφονται εντυπωσιακές νέες αφίξεις στο "Ελ.Βενιζέλος". Συγκεκριμένα έχουμε την απευθείας σύνδεση του Αεροδρομίου της Αθήνας με τη Νέα Υόρκη με την Emirates ενώ με αγωγία αναμένεται από τον Ιούνιο η άφιξη της Scoot μίας low cost εταιρείας που υπόσχεται επιτυχία και άνοιγμα στην αχανή αγορά της Νότιο-Ανατολικής Ασίας και Αυστραλίας.

Έτσι περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την τοποθέτηση νέων παικτών που θα δώσουν το απαραίτητο boost στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας για να φτάσει και να ξεπεράσει τα το 2017 τους 22 εκατομμύρια επιβάτες, πρώτο βήμα για να αλλάξει κατηγορία μέχρι το 2019 και να πάει στα αεροδρόμια με +25 εκατ.επιβάτες ετησίως.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές