Πάλι υποψήφιο για κορυφαίο Αεροδρόμιο της Ευρώπης το Ελ.Βενιζέλος

Πάλι υποψήφιο για κορυφαίο Αεροδρόμιο της Ευρώπης το Ελ.Βενιζέλος

To Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος της Αθήνας, συνεχίζει την αύξηση στα νούμερα της επιβατικής κίνησης και φέτος αυτή η αύξηση έφερε και μία "μεγάλη" αλλαγή. Συγκεκριμένα τo αεροδρόμιο της Αθήνας ξανά επιλέγεται μεταξύ των υποψηφίων για τα βραβεία Routes Europe 2017 που θα απονεμηθούν στο Μπέλφαστ (Απρίλιος 23-25, 2017).

Όμως το ενδιαφέρον στοιχείο που έρχεται να επιβεβαιώσει την "αγάπη" των αεροπορικών εταιρειών στο Ελληνικό Αεροδρόμιο είναι πως φέτος το Ελ.Βενιζέλος διαγωνίζεται για πρώτη φορά στην "μεγάλη κατηγορία" των Ευρωπαϊκών Αεροδρομίων, στην κατηγορία των 20+ εκατομμυρίων επιβατών ανά έτος.

Αυτό έγινε καθώς το 2016 το ΔΑΑ κατέγραψε 20.017.000 επιβάτες, δηλαδή οριακά! Σχετικά με το διαγωνισμό Routes Europe 2017 η Αθήνα έχει να αντιμετωπίσει 4 αεροδρόμια που είναι κυρίαρχα στην Ευρωπαϊκή Αγορά. Έτσι, "αντίπαλοι" του Ελ.Βενιζέλος είναι το Αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, της Στοκχόλμης, του Όσλο και του Μονάχου. Τα αεροδρόμια αυτά καταγράφουν κίνηση υπερδιπλάσια από το Ελληνικό Αεροδρόμιο που φέτος έχει το ρόλο του "Δαυίδ" εναντίον των "Γολιάθ".

Τα Routes, είναι η μεγαλύτερη συνάντηση του κλάδου των αερομεταφορών. Στο πλαίσιο του forum, οι ίδιες οι αεροπορικές εταιρείες αξιολογούν και ψηφίζουν τα προγράμματα υποστήριξης των αεροδρομίων που ανταποκρίνονται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στις προσπάθειές τους για την ανάπτυξη νέων δρομολογίων και την ενδυνάμωση της παρουσίας τους στην τοπική αγορά. Στη συνέχεια, τα αεροδρόμια με τις περισσότερες ψήφους «μπαίνουν στην τελική ευθεία» για την αξιολόγησή τους από ειδική επιτροπή υψηλόβαθμων στελεχών του αεροπορικού κλάδου.

Η φετινή υποψηφιότητα που παρουσίασε ο ΔΑΑ στους αεροπορικούς συνεργάτες του περιλαμβάνει τα θετικά αποτελέσματα του 2016, τις προοπτικές του νέου έτους και το σύνολο των υποστηρικτικών ενεργειών και κινήτρων του, συμπεριλαμβανομένης της φετινής καμπάνιας "Making the...novel way", η οποία γεννήθηκε στις σελίδες ενός βιβλίου και…. θα εξελιχθεί στη μεγάλη οθόνη!

Στον θεσμό αυτό, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών είναι το πιο πολυβραβευμένο αεροδρόμιο παγκοσμίως, με 16 διακρίσεις σε 12 χρόνια… μέχρι τώρα.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές