Υπεγράφη και ξεκινά το έργο επέκτασης του Λιμένα Ερεικούσας

Υπεγράφη και ξεκινά το έργο επέκτασης του Λιμένα Ερεικούσας

Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία με την υπογραφή της σύμβασης για το σημαντικό λιμενικό έργο που αφορά την «Επέκταση Λιμένος Ερείκουσας Νομού Κέρκυρας». Η δημοπράτηση είχε διεξαχθεί στις 4 Οκτωβρίου 2016 και οι υπογραφές "έπεσαν" στις 21 Δεκεμβρίου 2016. Ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η ΕΡΓΟΜΑΡΕ Α.Ε. με ποσοστό έκπτωσης 46,01%.

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 20140-2020 και συγκεκριμένα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας «Ενίσχυση υποδομών μεταφορών» του Ε.Π. «Ιόνια Νησιά».

Το κόστος του έργου είναι 7.327.237,15 ευρώ. Το έργο είχε ενταχθεί και στο ΕΣΠΑ 2007-2013 αλλά τελικά είχε απενταχθεί στις 25/8/2014. Φέτος, στα τέλη Ιανουαρίου εντάχθηκε και πάλι προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αναβαθμισμένο και πλήρως λειτουργικό λιμάνι μεταφορών. Το έργο έχει χρόνο υλοποίησης 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Αυτό σημαίνει ότι το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2019. 

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέου λιμανιού στη θέση του παλαιού υπάρχοντος, με επέκταση του λιμενοβραχίονα, κατασκευή χερσαίων εγκαταστάσεων, κατασκευή οδοποιίας για τη σύνδεση του λιμένα με τον οικισμό και δημιουργίας λιμενολεκάνης συνολικού εμβαδού 26 στρεμμάτων, που θα μπορεί να δεχθεί συνολικά πάνω από 100 αλιευτικά ή τουριστικά σκάφη καθώς και τα πλοία που εκτελούν τη συγκοινωνία και προσεγγίζουν το νησί της Ερείκουσσας.


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Αναλυτικα το έργο περιλαμβάνει:

1. «Επέκταση λιμένα Ερείκουσας με κατασκευή προσήνεμου μώλου μήκους 200μ. περίπου, ανακατασκευή υπήνεμου μώλου σε μήκος 66,40μ., κατασκευή κρηπιδοτοίχων μήκους 83μ. και ανακατασκευή υπάρχοντος κρηπιδώματος μήκους 57μ., κατασκευή περιμετρικής συνδετήριας οδού μετά βραχοπαγίδας μεταξύ των δύο μώλων μήκους 293μ., κατασκευή δεξαμενής γλυκού νερού, κατασκευή ζώνης προστασίας από φυσικούς ογκόλιθους απέναντι από την είσοδο του λιμένα, κατασκευή κτιρίου λουτρών, εκσκαφή μισής σχεδόν λιμενολεκάνης, Η/Μ έργα παροχών, ρεύματος στη δεξαμενή και WC αλλά και φωτισμού στη συνδετήρια οδό, όπως επίσης και πυρασφάλεια καθώς και αποξήλωση υπάρχοντος προσήνεμου μώλου μήκους 160μ.

2. Νέα υδρογράφηση του λιμένα Ερείκουσας και το στίγμα των θέσεων για τη τοποθέτηση της οριστικής φωτοσήμανσης των έργων, που θα εκτελεστεί από την ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΝ

3. Τοποθέτηση της οριστικής φωτοσήμανσης που θα εκτελεστεί από την Υπηρεσία Φάρων ΠΝ

4. Αρχαιολογικές εργασίες και παρακολούθηση των εκσκαπτικών εργασιών από την Η Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κέρκυρας.

5. Αυτοψία αρχαιολογικού ελέγχου από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

6. Εργασίες τηλεπικοινωνιακής σύνδεσης.

7. Εργασίες σύνδεσης με ΔΕΗ των εγκαταστάσεων και του φωτισμού στη συνδετήρια οδό.

8. Εργασίες για τη σύνδεση ύδρευσης και αποχέτευσης των εγκαταστάσεων.

ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές