Νέες επενδύσεις από την COSCO έρχονται στο λιμάνι του Πειραιά

Νέες επενδύσεις από την COSCO έρχονται στο λιμάνι του Πειραιά

Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους €137,5 εκατ. της China Cosco Shipping Corporation Limited στο λιμάνι του Πειραιά το 2017 έχει εγκρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ. Τα παραπάνω γνωστοποίησε στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Cpt. Fu Chengqiu, παρουσία του αναπληρωτή δ/ντος συμβούλου, Άγγελου Καρακώστα και του συμβούλου Διοίκησης, Αθανάσιου Λιάγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ ανέφερε ότι στόχος της διοίκησης της εταιρείας είναι το λιμάνι του Πειραιά να αναδειχθεί ως εμπορικός κόμβος, αλλά και διεθνές κέντρο κρουαζιέρας και ναυπηγοεπισκευής.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε επίσης αναφορά στις δύο νέες πλωτές δεξαμενές της ναυπηγοεπισκευής, που έχει κατασκευάσει η Cosco (Hong Kong) Group Limited για το Πέραμα, τύπου postpanamax 80.000 και 300.000 τόνων αντίστοιχα, που αναμένεται να βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά τους επόμενους μήνες, αλλά και στις εργασίες επισκευής και αναβάθμισης με νέο μηχανολογικό εξοπλισμό, των δύο πέτρινων δεξαμενών που βρίσκονται κοντά στο υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά και των δύο μικρών πλωτών στο Πέραμα.

Συζητήθηκαν επίσης οι επενδύσεις που αφορούν, κυρίως, έργα αναβάθμισης της κρουαζιέρας, με τη δημιουργία νέων θέσεων ελλιμενισμού για τα κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς, αλλά και για τα έργα των λιμενικών υποδομών που αφορούν την κατασκευή του νέου προβλήτα πετρελαιοειδών, αλλά και τα έργα επισκευής του προβλήτα Ι του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων.

 

Πηγή: ered.gr

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές