Συγκοινωνίες Αθήνας: Ορατή η αγορά νέας γενιάς λεωφορείων

Συγκοινωνίες Αθήνας: Ορατή η αγορά νέας γενιάς λεωφορείων

Ποσό 30εκατ.ευρώ έχει εγκρίνει η Περιφέρεια Αττικής για την αγορά νέων λεωφορείων και αυτό φαίνεται είναι το πρώτο βήμα για να καταφέρει μετά από μία δεκαετία ο ΟΑΣΑ μαζί με επιπλέον χρηματοδότηση από κάποιο άλλ φορέα (Υπ.Υποδομών, ΕΤΕΠ;) να ανανεώσει τον γηρασμένο στόλο του.

Αυτό έγινε γνωστό από συνέντευξη που έδωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση του στόλου των αστικών λεωφορείων στην Αθήνα.

Στην απάντηση του ο Υπουργός συνέχισε την είδηση που βγήκε από το Συνέδριο της Σόφιας πριν 2 μήνες και που σας είχε ενημερώσει το ypodomes.com για το σχεδιασμό που υπάρχει για αγορά μεγάλου αριθμού λεωφορείων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσω του Clean Transport Facility και φυσικά με την χρηματοδότηση της ΕΤΕπ και την επιμέρους κατασκευή λεωφορείων στη χώρα μας.

Πάντως στην απάντηση δεν έγινε σαφές αν το Υπουργείο προτίθεται να ακολουθήσει την τάση που έχει δημιουργηθεί στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης για αγορά μόνο περιβαλλοντικά φιλικών λεωφορείων, ειδικά ηλεκτρικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Λονδίνο λήφθηκε απόφαση για αγορά μόνο ηλεκτρικών λεωφορειών από εδώ και μπρος ενώ το Παρίσι έβαλε στόχο όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι το 2025 να είναι "καθαρά".

Όπως ανέφερε ο κ.Σπίρτζης " ο προγραμματισμός του ΕΣΠΑ έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση και δεν πρόβλεψε ούτε ένα ευρώ για τέτοιες δράσεις. Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να βρούμε τους απαραίτητους πόρους για την απόκτηση νέων λεωφορείων τελευταίας γενιάς, όχι μόνο για την Αθήνα αλλά και για την Θεσσαλονίκη.

Προσπαθούμε επίσης να προσελκύσουμε επενδύσεις, ώστε να κατασκευάζονται λεωφορεία ή τμήματα τους στην χώρα μας. Είμαστε σε καλό δρόμο. Θα ήθελα να πω ότι κινητοποιούμε και συνεργαζόμαστε στην ίδια κατεύθυνση και με άλλους φορείς, που μπορούν να εισφέρουν. Πρόσφατα, η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε ποσό τριάντα εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια νέων λεωφορείων.

Δυστυχώς, η απαξίωση των αστικών συγκοινωνιών και των δημόσιων φορέων γενικότερα, η ανάπτυξη εκλογικών μηχανισμών και μηχανισμών γενικότερα στους δημόσιους φορείς ήταν το προσφιλές άθλημα του παλαιοκομματικού συστήματος. Δεν ανατρέπεται από την μια μέρα στην άλλη. Αγωνιζόμαστε και θα τα καταφέρουμε".

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές