Συμφωνία-μήνυμα της COSCO στα Σκόπια

Συμφωνία-μήνυμα της COSCO στα Σκόπια

Ισως και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα να κλείσει η συμφωνία του κινεζικού κολοσσού Cosco με την εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων της πΓΔΜ.

Σύμφωνα με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής Πρεσβείας στα Σκόπια το οποίο επικαλείται δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου επίκειται εντός της εβδομάδος συμφωνία της εθνικής εταιρείας σιδηροδρόμων της πΓΔΜ με την κινεζική Cosco, για τη σιδηροδρομική μεταφορά εμπορευμάτων, διά μέσω της χώρας, προς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Τα εμπορευματοκιβώτια θα μεταφέρονται οδικώς από το λιμάνι του Πειραιά στα σύνορα με την πΓΔΜ, όπου και θα φορτώνονται στα βαγόνια της εταιρείας. Παράλληλα, αναφέρεται ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την εγκατάσταση από την κινεζική εταιρεία κέντρου logistics στη χώρα.

Άλλα δημοσιεύματα τονίζουν την έντονη ανησυχία της διοίκησης της εθνικής εταιρείας σιδηροδρόμων, αλλά και γενικότερα της επιχειρηματικής κοινότητας της πΓΔΜ, από τις συνεχιζόμενες απεργίες στον ΟΣΕ και τις ματαιώσεις δρομολογίων που μεταφέρουν εμπορεύματα προς τη χώρα.

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές