Άδεια λειτουργίας στο Υδατοδρόμιο Παξών

Άδεια λειτουργίας στο Υδατοδρόμιο Παξών

Με σταθερά και αποφασιστικά βήματα ξεκινάει η δημιουργία του δικτύου υδατοδρομίων της χώρας, αρχής γενομένης με την άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου στο Λιμένα Γαϊου Παξών, η οποία προωθείται από τα υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Προς αυτό το σκοπό, έχει ήδη υπογραφεί η σχετική απόφαση από τον υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστο Σπίρτζη και εντός των επόμενων ημερών θα υπογραφεί κι από τον ΥΝΑΝΠ κ. Θοδωρή Δρίτσα.

Η συγκεκριμένη αδειοδότηση έχει ιδιαίτερη σημασία. Υπό την έννοια, ότι ήδη έχει αδειοδοτηθεί το υδατοδρόμιο του λιμένα Κέρκυρας, και καθίσταται πλέον δυνατή η πρώτη σύνδεση με υδροπλάνο μεταξύ Κέρκυρας, και Παξών, επαναφέροντας έτσι, με εφαρμογή του Νόμου 4146/2013, τη συγκοινωνία με υδροπλάνο, η οποία είχε σταματήσει από το 2009.

Κάτοχος της αδείας του υδατοδρομίου Παξών είναι ο «Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε», (Ο.Λ.ΚΕ.ΑΕ), με φορέα λειτουργίας την εταιρεία «Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου Ε.Π.Ε», ο οποίος κατέχει την περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Επιπροσθέτως, αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για την «Ίδρυση, Λειτουργία και Εκμετάλλευση Αεροδρομίων Επί Υδάτινων Επιφανειών»

 

Με το νέο σχέδιο νόμου :

 -Εγκαθιδρύεται νέο σταθερό και αποτελεσματικό θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης και νέες δυνατότητες χρηματοδότησης για επενδύσεις υδατοδρομίων.

-Δρομολογείται άμεσα η δημιουργία ενός νέου δικτύου υδατοδρομίων πανελλαδικής εμβέλειας, το οποίο προβλέπεται μέσα στα δύο επόμενα χρόνια να καλύπτει μεγάλο μέρος των σχετικών συγκοινωνιακών αναγκών της χώρας.

Όπως εξηγεί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης, «Σκοπός μας είναι με το σχέδιο νόμου να αρθούν τα όποια προσκόμματα έχουν εντοπιστεί από τη μέχρι τώρα διαδικασία αδειοδότησης, ώστε να δημιουργηθεί ένα καθαρό, σταθερό και λειτουργικό θεσμικό πλαίσιο. Μόνο με αυτόν τον τρόπο, θα δοθεί η δυνατότητα να αξιοποιηθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει και θα τεθούν τα θεμέλια που απαιτούνται για την προσέλκυση νέων επενδυτών»,.

Παράλληλα υπογράμμισε, ότι: «Η καθιέρωση δικτύου υδατοδρομίων μπορεί να χαρακτηριστεί μια καινοτόμα στρατηγική επενδυτική ευκαιρία όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τον Ευρωπαϊκό χώρο, γεγονός που καθιστά το όλο εγχείρημα σημαντική πρόκληση».

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές