Το Αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης επεκτείνεται με επένδυση 2,7 δισ ευρώ

Το Αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης επεκτείνεται με επένδυση 2,7 δισ ευρώ

Σχέδιο επέκτασης του Αεροδρομίου της Κοπεγχάγης παρουσίασε στις τον Δεκέμβριο ο CEO της εταιρείας του Αεροδρομίου Thomas Woldbye, μαζί με τον Δανό Υπουργό για την επιχειρηματικότητα Brian Mikkelsen.

Τα σχέδια περιλαμβάνει ευρεία επέκταση του Αεροσταθμού και των διαδρόμων προσαπογείωσης ούτως ώστε η κίνηση να αυξηθεί και να μπορεί να εξυπηρετεί ετησίως μέχρι και 40 εκατομμύρια επιβάτες. Επιπλέον θα μπορούν να εξυπηρετούνται μακρινές υπερατλαντικές πτήσεις (μέχρι 17 ώρες).

Κατά τη διάρκεια της κατασκευαστική περιόδου για την επέκταση του Αεροδρομίου της Κοπεγχάγης αναμένεται να δημιουργηθούν περίπου 12.500 νέες θέσεις εργασίας. Η συνολική επένδυση θα ανέλθει σε 20 δις Δανέζικες κορώνες 2,7 δισ ευρώ. Θα είναι μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις σε κατασκευαστικό project που έχει ποτέ στη Δανία.

"Η κίνηση στο Αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και αυτή η αύξηση συνεχίζεται" λέει ο Thomas Woldbye. "Για αυτό το λόγο είναι ανάγκη για μας να εξασφαλίσουμε την μελλοντική βιωσιμότητα του αεροδρομίου και αυτό σημαίνει επέκταση. Θέλουμε περισσότερους χώρους για επιβάτες και αποσκευές και επίσης χρειαζόμαστε νέες πύλες για να προσεγγίζουν περισσότερα αεροσκάφη. Το πλάνο που παρουσιάσαμε δείχνει ότι θα καταφέρουμεε τον στόχο να δημιουργήσουμε δυναμικότητα για 40 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως".

Μεταξύ άλλων η επέκταση θα δώσει στο αεροδρόμιο δυναμικόττα για εξυπηρέτηση υπερατλαντικών πτήσεων από όλο τον κόσμο, επιπρόσθετα από όσο υπάρχει σήμερα. Αυτό θα επιτευχθεί από την ανάπτυξη στο δυτικό τμήμα του αεροδρομίου, μεγαλώνοντας τις θέσεις στάθμευσης σε 1,2εκ.m2 δηλαδή διπλασιάζοντας τον σημερινό χώρο. Έτσι οι θέσεις στάθμευσης θα αυξηθούν από 78 σε 124.

"Αν δεν πραγματοποιήσουμε αυτή την επένδυση σε λίγα χρόνια θα είχαμε ξεμείνει λόγω ζήτησης. Με την επέκταση , θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε τον αυξανόμενο αριθμό επιβατών. Προς το παρόν περισσότεροι από 16.500 άτομα εργάζονται μόνιμα στο αεροδρόμιο, κάνοντας το, τον μεγαλύτερο "εργοδότη" της χώρας. Με την επέκταση οι μόνιμες θέσεις θα αυξηθούν κατά 9.000. Αυτό το νούμερο είναι επιπρόσθετο στους 12.500 εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της κατασκευςή.

 

 

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές