Ισχυρή ανάπτυξη στα Ευρωπαϊκά Αεροδρόμια τον Νοέμβριο

Ισχυρή ανάπτυξη στα Ευρωπαϊκά Αεροδρόμια τον Νοέμβριο

Ισχυρή ανάπτυξη κατέγραψαν τα Ευρωπαϊκά Αεροδρόμιο τον Νοέμβριο του 2016 σύμφωνα με τα στοιχεία της ACI Europe (Airports Council International) από 232 Αεροδρόμια που αντιπροσωπεύουν το 88% της κίνησης της Ευρωπαϊκής Ηπείρου. H αύξηση υπήρξε όχι μόνο την μεταφορά επιβατών αλλά και εμπορευμάτων.

Συνολικά σε όλα τα Αεροδρόμια είχαμε αύξηση 7,1%. Στα Αεροδρόμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαμε αύξηση επιβατών κατά 8% με τις Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολανδία, Πολωνία, Πορτογαλία και Ρουμανία να καταγράφουν διψήφιο ποσοστό αύξησης. Το Αεροδρόμιο Σόφιας είχε αύξηση 48,9%, η Βαρσοβία 31,5%, η Λάρνακα 26,1% και το Βουκουρέστι 21,1%.

Εκτός Ε.Ε. είχαμε αύξηση 3,9% επιβεβαιώνοντας την επαναφορά σε πιο βιώσιμη ανάπτυξη στη Ρωσία ενώ στην Τουρκία εξακολουθούν να έχει αρνητικούς ρυθμούς. Πρωταθλητές ήταν τα Αεροδρόμια στο Κέφλαβικ με 57,8%, στην Οδησσό με 29,6% και στο Ροστόφ με 33,6%.

Σύμφωνα με την ανάλυση της ACI Europe η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από δευτερεύοντα hubs και περιφερειακά αεροδρόμια, πιστοποιώντας την ολοένα και μεγαλύτερη επέκταση των low cost εταιρειών.

Στα ΤΟΡ 5 Ευρωπαϊκά hubs το Σίπχολ στην Ολλανδία είχε 8,7%, η Φρανφούρτη και το Σαρλ Ντε Γκολ στο Παρίσι 4,9%, το Χίθροου στο Λονδίνο 2,5% ενώ το Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη είχε -5,7%.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ:
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 25ΕΚ.ΕΠΙΒΑΤΩΝ: ΜΟΣΧΑ 14,7%
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ 10-25ΕΚ. ΕΠΙΒΑΤΩΝ: ΒΑΡΣΟΒΙΑ 31,5%
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ 5-10ΕΚ.ΕΠΙΒΑΤΩΝ: ΛΑΡΝΑΚΑ 26,1%
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΤΩΝ 5ΕΚ.ΕΠΙΒΑΤΩΝ: ΓΚΡΕΝΟΜΠΛ 1.638,5% (Σε αυτή την κατηγορία το Αεροδρόμιο της Μυκόνου είχε αύξηση 127,2%).

Η μεταφορά εμπορευμάτων είχε άυξηση 6,5% ενώ η κίνηση των αεροσκαφών αυξήθηκε κατά 3,7%.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές