Πρόεδρος ΕΕΑ: «Δεν ελπίζουμε σε άμεση αναστροφή του κλίματος»

Πρόεδρος ΕΕΑ: «Δεν ελπίζουμε σε άμεση αναστροφή του κλίματος»

«Καμπανάκι» για τους κινδύνους που απορρέουν από την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης χτυπά ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, με δήλωσή του στην εφημερίδα "Αγορά" της 6ης Ιανουαρίου 2017.
 
Ολόκληρη η δήλωση: 
 
«Η νέα χρονιά μπορεί να μπήκε με προσδοκίες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, όμως όσο υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες δεν μπορούμε να ελπίζουμε άμεσα σε αναστροφή του αρνητικού κλίματος. Και η βασική εκκρεμότητα δεν είναι άλλη από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Όσο αυτή παραμένει «ανοιχτή», τόσο η οικονομία μας είναι στο «pause». Ουσιαστικά όλοι περιμένουν να δουν τα δεδομένα που θα δημιουργηθούν, γι' αυτό και παρατηρείται μία στασιμότητα που μόνο καλό δεν κάνει στην αγορά και βέβαια σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Κάτι που επηρεάζει άμεσα την γενικότερη εικόνα της οικονομίας μας. Αρκεί να παρατηρήσουμε το πως κινείται το Χρηματιστήριο κάθε φορά που υπάρχει κάποια εξέλιξη. Σε οποιαδήποτε θετική είδηση, υπάρχει και θετικό αποτύπωμα. Στις αρνητικές εξελίξεις που δυστυχώς είναι και οι περισσότερες, παρατηρείται καθίζηση.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι όλοι μας παρακολουθούμε με έκδηλη αγωνία την πορεία των συζητήσεων και των διαπραγματεύσεων. Εάν δεν ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση και παραταθεί η αβεβαιότητα και η ανησυχία στην αγορά, αυτό θα αποτελέσει ακόμα έναν ανασταλτικό παράγοντα στην προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας μας. Κάτι που τη δεδομένη χρονική στιγμή μπορεί να αποδειχθεί και καθοριστικό. Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές.»

 

Πηγή: eea.gr

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές