Νέο Αεροδρόμιο Καστελίου: Πιθανή προσφυγή αν προχωρήσει ο διαγωνισμός

Νέο Αεροδρόμιο Καστελίου: Πιθανή προσφυγή αν προχωρήσει ο διαγωνισμός

Σε εξέλιξη είναι ο έλεγχος του φακέλου των δικαιολογητικών για το έργο παραχώρησης του Νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου. Ο μοναδικός συμμετέχοντας, δηλαδή η Κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ-GMR δείχνει να είναι το απόλυτο φαβορί, όμως όπως όλα δείχνουν οι ενδιαφερόμενοι που δεν κατέβηκαν τελικά στο διαγωνισμό δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος εταιρείας που είχε εκδηλώσει τον ενδιαφέρον της μέσω κοινοπραξίας με Ευρωπαϊκή εταιρεία, είναι σχεδόν βέβαιο ότι εφόσον προχωρήσει ο διαγωνισμός και δεν υπάρξει κάποια άλλη τροπή, τότε προτίθεται να προσφύγει κατά της διαδικασίας.

Αυτό που κάνει την κίνηση σχεδόν βέβαιη είναι η παρουσία μίας και μόνης προσφοράς πράγμα που θεωρείται από τους ανταγωνιστές της ΤΕΡΝΑ, το αδύνατο σημείο του διαγωνισμού καθώς δεν το συγχέουν με την παρουσία ενός και μόνο σχήματος σε διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους πρόκειται για άλλου τύπου διαδικασία και όχι για διαγωνισμούς παραχώρησης με τη μορφή που έχει το Νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Βέβαια προς το παρόν όλα αυτά δεν έχουν γίνει πράξη και είναι άγνωστο αν τελικά γίνουν ή αν είναι "λεονταρισμοί", όμως σε περίπτωση που έχουμε προσφυγή τότε το έργο εφόσον έχει προχωρήσει με την ΚΞ ΤΕΡΝΑ-GMR θα καθυστερήσει.

Από την πλευρά του Υπουργείου θεωρείται πως δύσκολα θα έχει τύχη μία τέτοια κίνηση καθώς όπως αναφέρουν στελέχη του είναι δύσκολο κάτι τέτοιο να σταθεί σε μία δικαστική αίθουσα, ωστόσο παραμένουν επιφυλακτικοί.


Βεβαίως μην έχοντας ενεργές άλλες δημοπρατήσεις πολύ μεγάλων έργων το έργο στο Καστέλι έχει τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και όσο φτάνουμε κοντά στην απόφαση του Υπουργείου, αν δηλαδή πρόκειται για μία συμφέρουσα για το Δημόσιο προσφορά, το ενδιαφέρον θα ανεβαίνει με γεωμετρικούς ρυθμούς.

 

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές