Το έργο της χρονιάς για το 2016: ΒΑΣΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το έργο της χρονιάς για το 2016: ΒΑΣΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Όλες αυτές τις τελευταίες εβδομάδες μπήκαν κάτω τα κείμενα, όλες οι εξελίξεις που κατέγραψε το ypodomes.com προκειμένου να "αναδείξουμε" το έργο της χρονιάς. Το έργο που έκανε τη διαφορά και έκανε κατασκευαστικό άλμα. Από τα πολλά έργα που μπήκαν στο μικροσκόπιο ξεχώρισαν τρία. Το έργο της Ιόνιας Οδού, το σιδ.έργο Τιθορέα-Δομοκός και το έργο της βασικής γραμμής στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Το πρώτο αποκλείστηκε γιατί κατάφερε με πολύ "ζόρι" ένα τμήμα 26χλμ. Το δεύτερο αποκλείστηκε γιατί παρότι φαίνεται ότι ωρίμασε πολύ κατασκευαστικά παραμένει λίγο θολό αν τελικά την επόμενη χρονιά δώσει κάποιο τμήμα.

Μεγάλος νικητής, για το ypodomes.com για το "βραβείο" του έργου της χρονιάς 2016 δίδεται στο έργο για την κατασκευή της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το έργο που κυριολεκτικά απογειώθηκε μέσα στο 2016 και προόδευσε όσο κανένα. Πέρασε από το ναδίρ στο ζενίθ δίνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Γιατί όμως επιλέχθηκε αυτό το έργο; Στις αρχές του 2016 το έργο ήταν με κενά εργοτάξια, με κανένα χρονοδιάγραμμα, με ακίνητους Μετροπόντικες. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως εδώ στο ypodomes.com ήταν σταθερά για 3 χρόνια στα έργα που απογοήτευσαν.

Τι βρίσκουμε στο τέλος του 2016; 1.500 εργαζόμενους στα εργοτάξια να δίνουν ζωή αι στην ίδια την πόλη. Οκτώ σταθμούς (από τους 13) να έχουν ολοκληρώσει τα έργα πολιτικού μηχανικού. Τους 2 Μετροπόντικες στα τελευταία μέτρα για την πλήρη διάνοιξη της διπλής σήραγγας μετά από πολλά χρόνια έργων.

Επίσης: τις αρχαιολογικές εργασίες να προχωρούν, τα έργα για την κατασκευή του αμαξοστασίου να προχωρούν, η προμήθεια των συρμών να είναι προ των πυλών, η συμφωνία για την κατασκευή του σταθμού ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ να είναι πραγματικότητα και την πόλη για πρώτη φορά να μην τρώει τις σάρκες της για το έργο.

Μετά από όλα αυτά η ανάδειξη του έργου ως κορυφαίου της χρονιάς είναι δίκαιη. Σε αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε και την μεγάλη εμπειρία του αναδόχου των έργων ΑΚΤΩΡ που έβαλε "πλάτη" και στήριξε ένα έργο που φαινόταν χαμένο.

Το έργο στήριξε και η Ε.Ε. καθώς είναι ίσως το μοναδικό που χρηματοδοτείται από 3 συνεχόμενα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης.

Μετά από όλα αυτά φαίνεται απόλυτα εφικτό μέχρι το Καλοκαίρι του 2020 η βασική γραμμή να τεθεί σε λειτουργία και να λειτουργήσουν 12 από τους 13 σταθμούς, από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι τη Νέα Ελβετία. Ένα χρόνο αργότερα θα τεθεί σε λειτουργία και ο σταθμός ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Είναι ίσως η πρώτη χρονιά ανάμεσα στις 10 που κατασκευάζεται η γραμμή που το έργο δείχνει να έχει ξεπεράσει τα προβλήματα του. Είναι έτσι; θα μας το δείξει το 2017...

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές