Σιδηροδρομικά και Μετρό Θεσσαλονίκης στην ατζέντα του Ιανουαρίου

Σιδηροδρομικά και Μετρό Θεσσαλονίκης στην ατζέντα του Ιανουαρίου

Οι γιορτές τελειώνουν σε μερικές μέρες και η καθημερινότητα θα ξεκινήσει και πάλι. Μέσα στον Ιανουάριο έχουμε μερικά σπουδαία γεγονότα τα οποία αναμένονται. Πρώτο στο λίστα είναι η λειτουργία του τμήματος της Ολυμπίας Οδού Κιάτο-Ξυλόκαστρο. Είναι ένα τμήμα 14χλμ το οποίο έχει ήδη μισο-παραδοθεί. Η επίσημη λειτουργία του αναμένεται στο τέλος του μήνα.

Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται η ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης των τελευταίων 200 μέτρων και του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Αθήνας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΕΡΓΟΣΕ οι εργασίες ολοκληρώνονται και εφόσον το παραλάβει ο ΟΣΕ θα δοθεί το σήμα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να έρθει το πρώτο ηλεκτροκίνητο τρένο στην Αθήνα (με καθυστέρηση 50 ετών από την υπόλοιπη Ευρώπη).

Μιλώντας για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, περιμένουμε μέχρι το τέλος του μήνα την ολοκλήρωση του ελέγχου της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο για να προχωρήσει η προσυμβατική περίοδος και μέχρι τον Μάρτιο να "πέσουν" οι σχετικές υπογραφές.

Παραμένουμε στα σιδηροδρομικά καθώς μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η έγκριση της σύμβασης για το Ψαθόπυργος-Ρίο. Θα χρειαστεί κύρωση από τη Βουλή και μετά υπογραφές πράγμα που οδηγεί την ολοκλήρωση του διαγωνισμού το νωρίτερο τον Φεβρουάριο.

Προς τα τέλη του μήνα αναμένεται επίσης ένα μεγάλο γεγονός που είναι η διάνοιξη της πρώτης από τις 2 σήραγγες του Μετρό Θεσσαλονίκης. Θα είναι το πιο σημαντικό γεγονός του μήνα γιατί θα έχουν χρειαστεί περισσότερα από 10,5 χρόνια για να πούμε ότι ολοκληρώθηκαν οι σήραγγες.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές