Μετρό Θεσσαλονίκης: Μετά από 10 χρόνια ξετρυπήθηκαν οι Σήραγγες (Video)

Μετρό Θεσσαλονίκης: Μετά από 10 χρόνια ξετρυπήθηκαν οι Σήραγγες (Video)

Έπρεπε να περάσουν 10 χρόνια και 10 μήνες για να φτάσουμε σήμερα στο ιστορικό σημείο να πανηγυρίσουμε την πλήρη διάνοιξη της πρώτης από τις 2 σήραγγες του Μετρό Θεσσαλονίκης.

To ypodomes.com ήταν εκεί για να παρακολουθήσει την διαδικασία και μόλις πριν από λίγο σε εορταστικό κλίμα ο πρώτος Μετροπόντικας, ο "ΑΚΤΩΡ" μπήκε στον σταθμό ΑΝΑΛΗΨΗ, ολοκληρώνοντας τη διάνοιξη της Σήραγγας. Σε περίπου 2 μήνες θα ακολουθήσει και ο δεύτερος Μετροπόντικας, δίνοντας happy end στο "δράμα" που ζήσαμε για χρόνια. Το τελευταίο κομμάτι της σήραγγας που διανοίχθηκε μεταξύ Νέας Ελβετίας και Ανάληψης, έχει μήκος 1.800 μέτρων. 

Η διάνοιξη της διπλής σήραγγας μήκους 9,6χλμ του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι όχι μόνο σημαντική αλλά εξασφαλίζει πλέον την ολοκλήρωση και λειτουργία του πλέον πολυαναμενόμενου έργου για την πόλη.

Από εδώ και έπειτα αυτό που θα γίνει είναι η ολοκλήρωση των έργων πολιτικού μηχανικού σε όλους τους σταθμούς, το στρώσιμο των γραμμών, η εκκίνηση των αρχιτεκτονικών εργασιών στους σταθμούς, η έλευση των τρένων, προκειμένου στις αρχές του 2019 να ξεκινήσουν τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια τα οποία υπολογίζεται να διαρκέσουν 16 μήνες.

Η εκκίνηση της λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη του 2020 με τη λειτουργία του τμήματος Συντριβάνι-Νέα Ελβετία. Το τμήμα μεταξύ του «Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού» και του σταθμού «Βενιζέλου»  εκτιμάται ότι θα τεθεί σε λειτουργία το 2022 λόγω των εργασιών που απαιτούνται στον τελευταίο και που θα καθυστερήσουν περίπου 1 έτος.  

Το τελικό χρονοδιάγραμμα θα κλειδώσει με την ολοκλήρωση των μελετών για το σταθμό ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ που θα αποκαλύψει και τον απαιτούμενο χρόνο. Από την πλευρά της η διοίκηση της Αττικό Μετρό είναι αισιόδοξη ότι οι εργασίες θα τρέξουν και με την επέκταση προς Καλαμαριά να παραδίδεται ένα χρόνο μετά τη βασική γραμμή, το 2021.

 

Η «ανατομία» του έργου

1. Στοιχεία του έργου

Έργο: Μελέτη Κατασκευή και Θέση σε Λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης (CON-06/004)
Σύστημα Δημοπράτησης: Μελέτη-Κατασκευή
Συμβατικό Τίμημα: 951 εκ. € (χωρίς αναθεώρηση & ΦΠΑ) / 1,012 δισ. € (με αναθεώρηση, χωρίς ΦΠΑ)
Έκπτωση: 11,54%
Ανάδοχος Κοινοπραξία: ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ/IMPREGILO/ANSALDO STS/SELI/HITACHI Rail Italy
Φυσικό Αντικείμενο: Διπλή υπόγεια γραμμή μήκους 9,6 χλμ. περίπου, 13 σταθμούς, τον επίσταθμο, το Αμαξοστάσιο με το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας και το Κτίριο Διοίκησης, τα αναγκαία ηλεκτρομηχανολογικά και σιδηροδρομικά συστήματα και 18 συρμούς.
Ημερομηνία Ανάθεσης: 07.4.2006
Συμβατική Ημερομηνία Περαίωσης: 02.10.2012
Οριακή Προθεσμία Έργου: 01.12.2014
Εκτιμώμενη Ημερομηνία Λειτουργίας: Τέλη του 2020 (εκτός Βενιζέλου) / Τέλη του 2021 (Βενιζέλου)

2. Απορροφήσεις–Ποσοστά Ολοκλήρωσης–Υπολειπόμενο αντικείμενο

Τα κύρια στοιχεία του κατασκευασμένου έργου συνοψίζονται στα εξής:

- Ποσοστό ολοκλήρωσης συνολικού οικονομικού αντικειμένου (Αρχικής & Συμπλ. Συμβ.): 52% περίπου
- Ποσοστό ολοκλήρωσης έργων ΠΜ: 72% περίπου
- Ποσοστό ολοκλήρωσης των σηράγγων ΤΒΜ: 97% περίπου
- Ποσοστό ολοκλήρωσης μελετών: 85% περίπου
- Ποσό απορροφήσεων (με προκαταβολές και αναθεώρηση, χωρίς ΦΠΑ): 489 εκ. € περίπου
- Ποσό απορροφήσεων μόνο για εργασίες (χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ): 417 εκ. € περίπου

3. Περιγραφή Προόδου

I. Έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί οι κύριες εργασίες Πολιτικού Μηχανικού στις εξής θέσεις:

1. Σταθμός «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός» (ΝΣΣ),
2. Σταθμός «Δημοκρατίας»,
3. Σταθμός «Σιντριβάνι»,
4. Σταθμός «Πανεπιστήμιο»,
5. Σταθμός «Παπάφη»,
6. Σταθμός «Ευκλείδης»,
7. Σταθμός «Φλέμινγκ»,
8. Σταθμός και διασταύρωση «Ανάληψη»,
9. Επίσταθμος ΝΣΣ,
10. Διακλάδωση «Δημοκρατίας»,
11. Διασταύρωση «Σιντριβάνι».

Έχει ξεκινήσει η κατασκευή των αρχιτεκτονικών τελειωμάτων (τοιχοποιίες, σοβάδες κ.λπ.) στους σταθμούς «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός», «Πανεπιστήμιο», «Ευκλείδης» και στους υπόλοιπους σταθμούς η κατασκευή θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.
Κυλιόμενες κλίμακες έχουν τοποθετηθεί στους σταθμούς «Ευκλείδης», «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός» και «Πανεπιστήμιο», ενώ στους υπολοίπους η τοποθέτηση θα αρχίσει το επόμενο διάστημα.

II. Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες Πολιτικού Μηχανικού στις θέσεις:

1. Σταθμός και διακλάδωση «Πατρίκιος»: έχει ολοκληρωθεί το μόνιμο περιμετρικό κέλυφος και η υπόγεια αντηρίδα με jet grouting, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η εκσκαφή στο επίπεδο -1 και η σκυροδέτηση των πλακών στο επίπεδο -1.
2. Σταθμός «Βούλγαρη»: έχει ολοκληρωθεί το περιμετρικό κέλυφος, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η εκσκαφή στο -2 και η σκυροδέτηση της πλάκας -1.
3. Σταθμός και Διασταύρωση «Νέα Ελβετία»: έχει ολοκληρωθεί το περιμετρικό κέλυφος, η εκσκαφή και η προσωρινή αντιστήριξη.
4. Σε εξέλιξη είναι η κατασκευή του C&C και της ΝΑΤΜ στην οδό Αλατίνη.

III. Στο σταθμό «Αγ. Σοφία» βρίσκεται σε εξέλιξη η αρχαιολογική ανασκαφή στο νότιο τμήμα του σταθμού και στις δύο προσβάσεις.

IV. Στο σταθμό «Βενιζέλου», από το Δεκέμβριο 2012 δεν εκτελείται καμία εργασία. Αναμένεται η έκδοση της Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Πολιτισμού, σε συνέχεια της συνεδρίασης του ΚΑΣ της 17ης Ιανουαρίου 2017, για την κατασκευή του σταθμού με τη διατήρηση κατά χώρα των αρχαιοτήτων που έχουν αποκαλυφθεί στο επίπεδο -1.

V. Στο Αμαξοστάσιο ολοκληρώθηκε η περιμετρική αντιστήριξη και η κατασκευή του φέροντος οργανισμού του Κτιρίου Ι. Βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή των αρχιτεκτονικών τελειωμάτων του Κτιρίου Ι και η κατασκευή του Κτιρίου ΙΙ. Την προηγούμενη εβδομάδα παραδόθηκε ο χώρος μετά την ολοκλήρωση της ανασκαφής.

VI. Έχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη της βόρειας σήραγγας μονής τροχιάς με ΤΒΜ, συνολικού μήκους 7,8 χλμ και συγκεκριμένα από το σταθμό «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός» μέχρι το σταθμό «Ν. Ελβετία». Θα ακολουθήσει η διάλυση και απομάκρυνση του 1ου ΤΒΜ από το φρέαρ στην διασταύρωση «Ανάληψη». Για την ολοκλήρωση της διάνοιξης της νότιας σήραγγας με το 2ο ΤΒΜ στην ίδια θέση υπολείπονται 400 μ. περίπου.

VII. Η πρόοδος του αρχαιολογικού έργου είναι η εξής:

1. Σταθμός «ΝΣΣ»: ολοκληρώθηκε στο σταθμό, τις διασταυρώσεις και τη βόρεια είσοδο – εκκρεμεί στη νότια πρόσβαση και σε τρία φρεάτια
2. Διασταύρωση ΝΣΣ: ολοκληρώθηκε
3. Επίσταθμος: ολοκληρώθηκε
4. Σταθμός «Δημοκρατία»: ολοκληρώθηκε στο σταθμό – εκκρεμεί στη βόρεια και νότια πρόσβαση
5. Διακλάδωση «Δημοκρατία»: ολοκληρώθηκε
6. Σταθμός «Βενιζέλου»: εκτελέστηκε σε βάθος 7m περίπου – δεν εκτελέστηκε ανασκαφή στις προσβάσεις
7. Σταθμός «Αγ. Σοφία»: ολοκληρώθηκε στο βόρειο τμήμα του σταθμού. Συνεχίζεται στο νότιο τμήμα και στις προσβάσεις βόρεια και νότια
8. Σταθμός «Σιντριβάνι»: ολοκληρώθηκε στο σταθμό και στη βόρεια πρόσβαση. Σε εξέλιξη είναι στη νότα πρόσβαση
9. Διασταύρωση «Σιντριβάνι»: ολοκληρώθηκε
10. Σταθμός «Πανεπιστήμιο»: ολοκληρώθηκε
11. Σταθμός «Ευκλείδης»: ολοκληρώθηκε
12. Σταθμός «Φλέμινγκ»: ολοκληρώθηκε
13. Αμαξοστάσιο: ολοκληρώθηκε

VIII. Έχει ολοκληρωθεί περίπου το 85% των μελετών. Υπολείπονται κυρίως οι μελέτες των συστημάτων και των συρμών.

Παρακολουθείστε το VIDEO από τη στιγμή του «ξετρυπήματος» παρακάτω.

 

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές