Μετρό Θεσσαλονίκης: Θανατηφόρο ατύχημα στο έργο επέκτασης προς Καλαμαριά

Μετρό Θεσσαλονίκης: Θανατηφόρο ατύχημα στο έργο επέκτασης προς Καλαμαριά

Το πρώτο θανατηφόρο ατύχημα καταγράφηκε εχθές το απόγευμα στα εργοτάξια της επέκτασης του Μετρό προς Καλαμαριά. Η κατασκευαστική κοινότητα θρηνεί για τον χαμό χειριστή γερανοφόρου οχήματος σε εργοτάξιο της οδού Αιγαίου.

Το δυστύχημα συνέβη όταν ο ατύχος χειριστής προσπάθησε να σηκώσει ένα "παπαγάλο", μικρότερο δηλαδή όχημα αλλά κάτω από το βάρος του οχήματος τελικά ανετράπη ο γερανός και έπεσε στο εργοτάξιο.

Χρειάστηκαν 5 και πλέον ώρες μέχρι η πυροσβεστική υπηρεσία να καταφέρει να απεγκλωβίσει τον άτυχο άντρα από το γερανοφόρο όχημα. Στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Στις 10 το πρωί σήμερα, συγκεντρώθηκε οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του Μετρό στην Αγία Σοφία με σκοπό πορεία μέχρι το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

H Αττικό Μετρό σχετικά με το περιστατικό εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: "Η Αττικό Μετρό Α.Ε. εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για την απροσδόκητη απώλεια του χειριστή αυτοκινούμενου γερανού, χθες το απόγευμα σε εργοτάξιο της επέκτασης της γραμμής προς Καλαμαριά, στη συμβολή των οδών Πόντου και Μεταμορφώσεως.

Η σκέψη όλων μας τις στιγμές αυτές βρίσκεται στους οικείους του εκλιπόντος, προς τους οποίους εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Η Αττικό Μετρό Α.Ε., συμβάλλοντας στην έρευνα των αρμόδιων αρχών, αλλά και αυτοτελώς, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διακριβωθούν οι αιτίες του ατυχήματος".

 

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές